Liverpool takoi historialliset murskajaiset Manchester Unitedin verkkoon – supertähdeltä härskiä sikailua

Manchester United koki kotonaan historiallisen tappion Liverpoolin käsittelyssä, kun Old Traffordin taululle kirjattiin loppulukemat 5-0 Liverpoolin hyväksi.

Liverpool aloitti maalinteon jo viidennellä minuutilla, kun Naby Keita viimeisteli Mohamed Salahin syötöstä 1-0-osuman. Seuraava osuma syntyi jo kahdeksan minuuttia myöhemmin. Maalintekijänä Diogo Jota. Illan suurin tähti Salah aloitti oman maalitehtailunsa 38. minuutilla. Osuman syötti Keita.

Ensimmäisen jakson lisäajallan nähtiin kohahduttava tilanne, kun Manchester Unitedin Cristiano Ronaldo meni suhteellisen railakkaasti tilanteeseen päätyrajalla ja potkaisi maassa ollutta puolustaja Curtis Jonesia. Pallo oli kuitenkin Ronaldon onneksi välissä. Portugalilaistähti sai tilanteesta varoituksen. Salah pääsi vielä jakson lopulla siirtämään Liverpoolin jo neljän maalin johtoon.

Toista jaksoa ei oltu pelattu kuin viitisen minuuttia, kun Salah onnistui jälleen. Egyptiläisellä on kasassa jo kymmenen maalia ja hän johtaa Valioliigan maalipörssiä. Manchester United oli saada lohtumaalin hetkeä myöhemmin, mutta Ronaldon osuma hylättiin paitsion takia.

Toisen puoliajan kohahduttavin tilanne nähtiin tunnin pelin jälkeen, kun tauolla kehiin tullut Paul Pogba teki todellisen kammotaklauksen Keitalle. Pogba sai aluksi tilanteesta keltaisen kortin, mutta tuomio muuttui VAR-tarkastuksen jälkeen ulosajoksi. Keita loukkaantui pahoin tilanteessa ja hänet kannettiin paareilla pois kentältä.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten Liverpoolille historiallinen murskavoitto. Liverpool ei ollut koskaan aiemmin voittanut viidellä tai neljällä maalilla Old Traffordilla. Koko historian aikana Pool on voittanut kahdesti samoin tai suuremmin lukemin.

Liverpool on sarjassa yhdeksän pelatun kierroksen jälkeen toisena 21 pisteellä. Manchester United on kerännyt 14 pistettä ja se on seitsemäntenä. Sillä on menossa neljän ottelun voitoton putki.