Huuhkajat huimaan lohkovoittoon! Näin Kreikka-ottelu eteni

Suomen jalkapallomaajoukkue hävisi Kreikalle Ateenassa maalein 0–1, mutta varmisti Kansojen liigassa lohkovoiton. Huuhkajille riitti maalin tappio Kansojen liigan C-divisioonan 2. lohkon voittoon. MTV Sport seurasi ottelun tapahtumia tiiviisti.

Pääkuvan videolla Kreikka-ottelun avausjakson kohokohdat.

Ottelu päättynyt! Suomi häviää Kreikalle 0–1, mutta nappaa lohkovoiton! Se ajateltiin ennen Kansojen liigaa sensaatiomaiseksi suoritukseksi, ja siihen Huuhkajat pystyi!

Suomi pääsee pelaamaan muiden lohkovoittajien tavoin EM-kisapaikoista Kansojen liigan pudotuspeleissä maaliskuussa 2020. Jokaisen divisioonan (A, B, C ja D) pudotuspelivaiheen voittaja saa paikan EM-kisoihin.

94. min. Mennään jo lisäajan neljättä minuuttia. Ottelu on päättymässä näillä hetkillä.

93. min. Teemu Pukki ei kiirehdi pois kentältä. Thomas Lam otetaan hänen tilalleen.

92. min. Puolet lisäajasta on mennyt. Kreikka pallottelee, mutta Suomen pakka pitää.

90. min. Nyt mennään jo lisäaikaa, jota on suotu kolme minuuttia. Suomi on kiinni lohkovoitossa!

89. min. Torosidis keskittää vaarallisesti aivan maalille, mutta Efthimios Koulourisin pusku suuntautuu ohi. Kreikkalaisissa näkyy turhautumista.

87. min. Kreikan Leonardo Koutris keskittää vasemmalta laidalta ja tuomari katsoo Albin Granlundin tehneen käsivirheen. Kreikka saa sivuvaparin hyvästä paikasta, mutta Lukas Hradecky torjuu maalille suuntaavan kudin.

86. min. Kreikka pallossa, mutta Suomi puolustaa pakka tiiviinä puolustuskolmanneksellaan. Huippupaikkaa Kreikka ei ole onnistunut viime minuuteilla rakentamaan.

83. min. Jasse Tuominen ulos ja Juha Pirinen kentälle. Suomi lisää voimaa puolustukseensa.

83. min. Hiljaisemmat viime minuutit. Kreikan tiimalasista valuu hiekka. Tällä tuloksella Suomi nappaisi lohkovoiton.

75. min. Teemu Pukki kentän laidalla kamppailutilanteessa Sokratisin kanssa. Suomalaishyökkääjä nilkuttaa hetken, mutta ei vaikuta loukkaantuneen.

72. min. Uhrautumista! Paulus Arajuuri blokkaa Suomen rangaistusalueella kreikkalaislaukauksen.

70. min. Sokratis roikkuu rangaistusalueella Joni Kaukon paidassa, mutta peli saa jatkua. Hetki tästä ja se on Pyry Soiri, joka peippailee Kreikan rangaistusalueella, mutta pallo lipeää rajan yli.

68. min. Kreikalta toinen vaihto. Tällä kaudella Kreikan liigassa yhdeksään peliin kahdeksan maalia mättänyt Efthymios Koulouris sisään ja Konstantinos Mitroglou vaihtoon.

66. min. Kreikka pyörittää peliä hyökkäysalueella, mutta Konstantinos Fortounis laukoo kaukaa ja epätarkasti.

61. min. Kreikka nousee vaarallisesti oikealta kaistalta rangaistusalueelle, mutta Lukas Hradecky hoitaa tilanteen Jere Urosen avustuksella.

54. min. Kreikan Torosidis pääsee kokeilemaan kahdesti rangaistusalueen rajamaillta. Ensimmäinen kuti pysähtyy kuitenkin huuhkajapuolustukseen ja toinen menee reilusti ohi.

52. min. Jasse Tuominen nousee upeasti rangaistusalueelle ja laukoo kelpo paikasta. Pallo viuhuu kuitenkin vasemmalta ohi maalin.

50. min. Kreikka-puolustus pääsee Teemu Pukin laukaukseen väliin – Suomelle jakson ensimmäinen kulmapotku. Se on kuitenkin vaaraton.

50. min. Toinen jakso on käynnistynyt keskialueen pallottelun merkeissä. Suomi nyt hyvin pallossa.

Kello 22.52. Toinen jakso nyt käynnissä!

Kello 22.47. Suomen lohkon toisessa ottelussa Unkari johtaa avauspuoliajan jälkeen Viroa kotonaan 1–0. Kumpikin näistä joukkueista on kuitenkin menettänyt jo mahdollisuutensa lohkovoittoon.

Kello 22.35. Avausjakso takana. Kreikka johtaa 1–0, mutta Suomi varmistaisi tälläkin tuloksella lohkovoiton. Toisella puoliajalla riittää kuitenkin jännitettävää: esimerkiksi Kreikan 2–0-voitolla lohkovoiton ratkeaminen siirtyisi viimeiselle kierrokselle.

Huuhkajilla oli ensimmäisen 45 minuutin aikana kaksi todellista huippupaikkaa: Pukin läpiajo ja Pukin syöttö Jasse Tuomiselle avotonttiin, mutta siis vain Kreikka maalasi avausjaksolla.

45. min. Suomen pakka on auki. Kreikka on luoda pystypallolla vaarallisen vastaiskun, mutta tilanne päättyy paitsioon.

45. min. Avausjakson lisäaikaa mennään jo. Robin Lodin yritys vapaapotkusta jää matalaksi. Kreikka selviää. Lisäaikaa annetaan neljä minuuttia.

45. min. Kreikan Sokratis tulee myöhässä tilanteeseen ja joutuu ronskilla vartalokontaktilla rikkomaan Pyry Soiria aivan Kreikan rangaistusalueen rajalla. Suomi saa hyvästä paikasta vapaapotkun.

40. min. Kreikka luo kulmapotkusta vaarallisen paikan, mutta Sokratis Papastathopoulosin pusku päätyy tolpan kautta ohi maalin!

37. min. Konstantinos Fortounis keskittää Suomen maalille ja Vasilios Torosidis on aivan vapaana. Pusku suuntaa yli, ja tilanne tuomitaan paitsioksi.

35. min. Kreikka on saanut pallollista otetta viime minuutteina. Suomi puolustavalla kannalla.

30. min. Suomella loistopaikka, mutta ei mene... Robin Lodin laatutarjoilun jälkeen Teemu Pukki kääntää pallon oikealta maalille avopaikkaan Jasse Tuomiselle, mutta Tuomisen laukaus lipuu vasemmalta maalin ohi.

28. min. Kreikka-pakki Manolas joutuu nilkan vääntymisen myötä vaihtoon. Kreikka ottaa Dimitrios Siovasin sisään.

25. min. Maali! Kreikka 1–0. Vasilios Torosidis keskittää oikealta maalille, ja Dimitrios Pelkas puskee. Lukas Hradecky torjuu, mutta pallo kimpoaa heti Albin Granlundin jalasta epäonnisesti omaan maaliin.

23. min. Manolas jatkaa toistaiseksi kentällä, mutta liikkuminen näyttää hankalalta. Vaihtoa kaikella järjellä tulossa.

21. min. Kreikan Konstantinos Manolasin jalka näyttää vääntyvän ilkeästi kulmapotkutilanteessa Suomen maalilla. Keskuspuolustajan ottelu voi olla tässä.

20. min. Kreikan Leonardo Koutris heittää jälleen keskitystä vasemmalta maalille. Lukas Hradecky torjuu eteensä ja pallo pyörii hetken vaarallisesti Huuhkajien luukulla. Suomi selviää Kreikan kulmapotkulla, joka on kuitenkin myös vaarallinen. Petros Mantalosin laukaus viuhuu kuitenkin yli.

19. min. Suomi prässää ärhäkästi Kreikan puolustukseen kahden–kolmen pelaajan voimin. Varsinkin Robin Lod on ytimessä, ja Kreikka haparoi hetkellisesti.

15. min. Ylös noussut Kreikan laitapakki Leonardo Koutris jakaa vasemmalta laidalta keskityksen maalille, jossa hetken pallotellaan pingpongia joukkueiden välillä. Suurempia sydämentykytyksiä helleenit eivät saa suomalaisille kuitenkaan aiheutettua.

13. min. Albin Granlund tulee myöhässä tilanteeseen ja jyrää hypyllään Kreikan Dimitrios Kourbelisin kumoon. Kourbelis makaa pitkään kentän pinnassa, mutta nousee viimein avustettuna ylös ja siirtyy hetkeksi kentän laidalle. Granlund selviää puhuttelulla.

9. min. Suomi luo vaaranpaikan! Robin Lod saa pelattua keskialueelta pystysyötöllään Teemu Pukin karkuun, mutta Pukin toinen kosketus palloon on kova ja Kreikan maalivahti Odisseas Vlachodimos ehtii juuri tielle.

8. min. "Asemasota" keskialueen tuntumassa jatkuu. Mutta tällainen eteneminen sopii Suomelle, jolle riittää tänään maalin tappiokin varmaan lohkovoittoon.

4. min. Pyry Soiri väläyttää ja tikkaa vasenta laitaa ylös pallon kanssa, mutta Kreikan keskuspuolustaja Konstantinos Manolas liukuu pallon tyylipuhtaasti pois.

4. min. Suomi siirtelee palloa rauhallisesti omalla kenttäpuoliskollaan. Maltillinen alku.

Kello 21.46. Pallo pelissä, ottelu käynnissä!

Kello 21.42. Vielä kertauksena, mitä lohkovoitto tarkoittaisi: Isoja asioita. Kansojen liigan kussakin divisioonassa on neljä lohkoa, ja kaikki lohkovoittajat pääsevät pelaamaan EM-kisapaikoista pudotuspeleissä. Jokaisen divisioonan (A, B, C ja D) pudotuspelivaiheen voittaja saa paikan EM-kisoihin.

Kello 21.41. Maamme-laulu soi. Kannattajakatsomossa heti loisto meininki päällä.

Kuva paikan päältä:

Kello 21.40. Ateenan stadionilla on todella tyhjän näköistä. Ei ole yleisöryntäystä tänään Kreikan suunnalla...

Kello 21.33. Kuukausi sitten Kreikka-kotiottelun alussa loukkaantunut Teemu Pukki palasi kehiin jo pari viikkoa tapauksen jälkeen. Hän on mättänyt viime aikoina upeasti maaleja Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Pukki vastasi Suomen voittomaalista kolmessa ensimmäisessä Kansojen liiga -pelissä ja tänään hän pääsee taas irti.

Kello 21.21. Kreikassa otettiin kovat toimet käyttöön Suomea vastaan koetun 0–2-vierastappion jälkeen. Päävalmentaja vaihtui – Michael Skibben korvanneella Ángelos Anastasiádisilla on historiaa Suomea vastaan 13 vuoden takaa.

Markku Kanerva ei ole huolissaan poissaoloista:"Meillä on vaihtoehtoja" 3:33

Kello 21.19. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva avasi teesejään Kreikka-ottelun alla. Niihin voi perehtyä yllä olevalla videolla.

Kello 21.09. Suomella on lohkossaan neljän ottelun jälkeen täydet 12 pistettä maalierolla 5–0. Suomen lohkovoittoa voi enää uhata Kreikka, joka on kuuden pisteen päässä.

Kreikka tarvitsisi tosin molemmista jäljellä olevista otteluistaan voitot ja Suomi ei saisi saada pistettäkään. Suomelle riittäisi lohkovoiton varmistamiseen keskinäisestä ottelusta vierasmaalin turvin 1–3-tappiokin, koska kotonaan Suomi pesi Kreikan 2–0.

Kello 20.41. Tervetuloa mukaan! Huuhkajat on julkistanut kokoonpanonsa. Edellisistä Kansojen liigan otteluista poiketen avauskokoonpanoon on nostettu keskikenttämies Joni Kauko.

Avaukseen on päässyt myös laitapuolustaja Albin Granlund, joka kuului viimeksi Huuhkajien aloitusmiehistöön Kansojen liigassa kolme peliä takaperin syyskuun Viro-kotiottelussa.