Huuhkajat kohtaa päävalmentajaa vaihtaneen Kreikan – tuore luotsi kohtasi Suomen jo 13 vuotta sitten

Kanerva hehkuttaa Huuhkajia:"Henkisesti kypsä joukkue" 1:44

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa torstai-iltana Kansojen liigan viidennen kierroksen ottelussa päävalmentajaa vaihtaneen Kreikan. Michael Skibbe sai lähteä Suomi-tappion jälkeen, ja tilalle tuli Kreikan oma poika Ángelos Anastasiádis. 

Kuvan videolla Markku Kanervan ajatuksia tulevasta Kreikka-ottelusta ja Huuhkajien joukkueesta.

Kreikka vaihtoi nyt ensimmäistä kertaa 17 vuoteen päävalmentajaa kotimaiseen vaihtoehtoon, jos ei oteta lukuun apuvalmentaja Kostas Tsanasin lyhyitä ajanjaksoja väliaikaisena päävalmentajana.

Anastasiádis pelasi 14 vuotta kestäneen pelaajauran, jonka aikana hän voitti kaksi Kreikan mestaruutta ja kolme cup-mestaruutta. Pokaalit tulivat PAOK:in ja Panathinaikoksen riveissä. Toiseksi mainitussa, hän oli mukana joukkueessa sen edetessä kreikkalaisen seurajalkapalloilun toiseksi suurimpaan saavutukseen.

Se eteni Euroopan cupissa aina välieriin saakka, jossa Liverpool pudotti kreikkalaisjoukkueen yhteismaalein 5-0. Kreikan tuore luotsi pelasi maajoukkueessa 12 ottelua, joissa viimeisteli yhden maalin. Hän lopetti pelaajauransa vuonna 1987. Valmentajaura alkoi kolme vuotta myöhemmin Diagoras Rodoksen riveissä, samassa joukkueessa, jossa hän päätti pelaajauransa.

Anastasiádis valmensi ennen Kreikka-pestiään maan pääsarjan useita seuroja, mukaan lukien PAOK:ia ja Panathinaikosia. Päävalmentajauran pisin ajanjakso oli vuosina 2004-2011 Kyproksen peräsimessä.

Tuolloin Kypros kohtasi Antti Muurisen luotsaaman Suomen. Ottelu pelattiin 9. helmikuuta 2005 Nikosiassa kansainvälisen harjoitusturnauksen loppuottelussa. Suomi voitti ottelun 2-1 lukemin Paulus Roihan kahdella maalilla. 

Kreikkalaisen Kypros-pestin huippuhetkiä olivat karsintatasapelit Saksaa ja Portugalia vastaan.

Suomi kohtaa Kreikan torstai-iltana kello 21.45.

Lue myös:

    Uusimmat