Live klo 9: MTV:n erikoislähetys Yhdysvaltain presidentinvaaleista

Tänä yönä selviää se, kenet äänestäjät Yhdysvalloissa valitsevat maan seuraavaksi presidentiksi. Ääntenlasku alkaa aamun pikkutunneilla Suomen aikaa.

MTV Uutiset lähettää vaalien erikoisohjelman MTV3-kanavalla sekä MTV.fissä aamulla kello 9. 

Joidenkin arvioiden mukaan jo kello 6 voi olla tiedossa, onko seuraava presidentti Hillary Clinton vai Donald Trump – mutta on mahdollista, että tulos selviää vasta myöhemmin aamulla.

MTV:n erikoislähetyksessä kerrotaan ääntenlaskennan tuoreimmat tiedot ja analysoidaan vaalitulosta yhdessä huippuvieraiden kanssa. Terveiset ja reaktiot kuullaan niin presidentti Tarja Haloselta kuin ulkoministeri Timo Soinilta. Pääministeri Juha Sipilä saapuu suoraan lähetykseen puimaan vaalitulosta.

Lisäksi lähetyksessä otetaan yhteyttä MTV:n kirjeenvaihtajaan Mari Karppiseen, joka seuraa vaalitapahtumia New Yorkissa, sekä toimittaja Tanja Huutoseen, joka on aamun Yhdysvaltain suurlähetystön tapahtumassa.

Erikoislähetyksessä vierailee myös useita tutkijoita eri aloilta. Ohjelman juontaa uutisankkuri-toimittaja Aino Huilaja.

Aino Huilaja luotsaa MTV Uutisten vaalilähetyksen keskiviikkona 1:16

Tästä voit katsoa myös aamun Huomenta Suomen, joka sekin keskittyy vaaleihin, vaalitulokseen ja sen merkitykseen.


Näin Yhdysvaltain presidentinvaalit ratkeavat 1:26


Pääpiirteittäin Clintonia ja demokraatteja on kannatettu muun muassa itä- ja länsirannikolla. Trumpin ja republikaanien kannatus puolestaan on ollut vahvinta sisämaan osavaltioissa.  

MTV Yhdysvalloissa: Kansalaiset hermostuneita ja helpottuneita 2:58

Lue myös:

    Uusimmat