MTV Uutisilta vahva panostus Yhdysvaltain vaaleihin: Erikoislähetyksiä, vaaliyön live-seurantaa eri kanavissa, Trump-dokumenttielokuva ja paljon muuta

1:45
MTV Uutisten erikoislähetys seuraa vaalikamppailun loppukiriä tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

MTV Uutiset seuraa Yhdysvaltain presidentinvaaleja poikkeuksellisen vahvalla uutispanostuksella. Äänestys osuu globaaliin poikkeusaikaan, ja lisäksi Yhdysvaltain presidentinvaaleilla on juuri nyt maailmanpolitiikkaan tavallistakin suurempi vaikutus. MTV Uutiset on vaaleissa vahvasti läsnä.

MTV:n USA-tiimiin vahvistusta

Vaaleja seuraa eri puolilta Yhdysvaltoja MTV:n pitkäaikainen kirjeenvaihtaja Mari Karppinen. Karppinen on työskennellyt MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtajana vuodesta 2014 lähtien asemapaikkanaan New York. 

– Taidan olla ainoa Suomen suurten mediatalojen Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja, jolla oli etuoikeus seurata täällä myös edelliset 2016 presidentinvaalit. Muistan, kuinka mielipidekyselyt eivät silloin(kaan) vastanneet sitä tunnelmaa, jonka matkustaessa eri puolella Yhdysvaltoja koin, Karppinen toteaa, ja pohtii, toistuuko sama tälläkin kertaa. 

Karppisen lisäksi Yhdysvalloissa nähdään vaalikamppailun ja keskeisen ääntenlaskennan ajan Yhdysvaltoihin erikoistunut toimittaja Tuomo Hyttinen, joka vastaa MTV Uutiset Liven vaaliraportoinnista paikan päältä. Hyttinen toimii MTV Uutiset Liven tuottaja-ankkurina sekä juontaa vapaa-ajallaan Yhdysvaltain vaaleihinVaalirankkurit-podcastia.

Hyttinen on matkustanut Yhdysvaltoihin lokakuun puolivälissä.

MTV Uutisten kansainvälisen politiikan studioasiantuntijana toimii tohtori Risto E.J. Penttilä. Penttilä on koulutukseltaan Oxfordin yliopistosta valmistunut filosofian tohtori, jonka väitöskirja käsitteli turvallisuuspolitiikkaa.

Penttilä on toiminut myös Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtajana sekä Keskuskauppakamarin tomitusjohtajana sekä ollut yhden kauden eduskunnassa Nuorsuomalaisten listoilta 1995-1999.

Lisäksi MTV:n kanavilla nähdään useita muita politiikan asiantuntijoita läpi koko kampanjakauden. 

Vaaliseurantaa kautta kampanjan, tulosseurantaa läpi vaaliyön

Vaaliviikon maanantaina 2.11. MTV:llä nähdään kirjeenvaihtajamme Mari Karppisen toteuttama pitkä dokumenttielokuva Trumpin Amerikan Tulevaisuus, joka antaa harvinaisen ja ainutlaatuisen pääsyn poliittisen kuohunnan polttopisteisiin niin Yhdysvaltain protesteihin, Trumpin tukijoiden juhliin, aborttiklinikalle kuin Alaskan sulaville jäätiköille.

Vaali-iltana 3.11. MTV Uutisissa on monipuolisesti vahvistettu miehitys, jotta voimme seurata sekä äänestyksen etenemistä että ääntenlaskentaa laajasti kaikissa välineissämme televisiossa, MTV Uutiset Livessä, mtvuutiset.fi -sivustolla että MTV:n tuottamissa radiouutisissa.

Ääntenlaskennan päähuomio on niin sanotuissa vaa'ankieliosavaltioissa. 

MTV Uutiset seuraa vaalien tuloslaskentaa läpi koko yön 3–4.11. Laskentaa voi seurata koko yön ajan mtvuutiset.fi:ssä sekä MTV Uutiset Livessä. Myös television puolella MTV:n Uutisaamu aloittaa tulosseurannan vahvistetusti.   

Monet asiantuntijat pitävät todennäköisenä, että tulos ei välttämättä selviä suoraan vaaliyönä, vaan ääniä lasketaan pitkään ja tulosta puidaan vielä Yhdysvaltain oikeusistuimissa.

Jos näin käy, MTV Uutiset seuraa tiiviisti myös tätä prosessia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja