Mainos

Video Teollisuusliiton infosta – Teollisuusliitto aloittaa kolmen päivän lakot, mitä muita painostustoimia on luvassa?

18:00

Teollisuusliiton hallitus on päätti tänään kokouksessaan aloittavansa kolmen päivän lakon vastatoimena hallituksen irtisanomislakiehdotusta vastaan. Seuraa suoraa lähetystä Teollisuusliiton infosta.

Teollisuusliitto tiedotti, että liiton puutuote- ja erityisalojen sektorilla järjestetään kolmen päivän mittainen lakko ensi viikolla. Lakko alkaa 25. lokakuuta 00.00 aikaan ja kestää 28. lokakuuta 00.00 saakka.

Lakon piirissä on ensi viikolla noin 7 000 työntekijää ja yhteensä noin 90 toimipaikkaa eri yrityksistä. 

Teollisuusliiton hallitus päätti kokouksessa myös, että seuraavien kolmen viikon aikana kiristyviä painostustoimia jatketaan.

Teollisuusliiton järjestämässä lehdistötilaisuudessa Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kertoo, että hallituksen tämänpäiväisessä kokouksessa tehtiin päätökset myös jatkotoimista, jos toivottua tulosta ei uudella lakolla saada.

– Muille sektoreille, eli kemian ja teknologian sektoreille kohdistuvista toimenpiteistä kerrotaan myöhemmin. Emme kerro vielä, mitä seuraavat toimenpiteet ovat, mutta päätökset niistä on tehty.

Teollisuusliitto vaatii, että hallitus vetäisi irtisanomissuojaa koskevan lakiesityksen pois valmistelusta, muuten lakkoa ei peruta.

– Toivomme, että näillä toimilla on sellainen vaikutus, että hallitus toteaa, että hallituksen esitystä ei anneta eduskunnalle, ja muista vaihtoehdoista voidaan neuvotella, Aalto sanoo.

– Tämä on nyt selkeä viesti hallitukselle. Heillä on ratkaisun avaimet tässä tilanteessa. Toivomme, että näitä poliittisia mielenilmuksia tarvitsisi viedä käytäntöön.

Aiemmin Teollisuusliitto on järjestänyt vuorokauden mittaisen lakon. Sen oli tarkoitus vastustaa lakia, joka heikentäisi irtisanomissuojaa pienissä yrityksissä.

Aiemmin tänään Teollisuusliitto kertoi irtisanoneensa kilpailukykysopimuksen viidellä sopimusalalla. Näillä aloilla ei enää vuonna 2020 tehdä kilpailukykysopimuksessa määriteltyä työajan pidennystä.

Työajan pidentämistä koskeva sopimus irtisanottiin teknologiateollisuudessa, auto- ja konealoilla, pelti- ja teollisuuseristysalalla, malmikaivoksissa sekä teknisessä huollossa ja kunnossa pidossa. Näiden sopimusten piirissä on reilut 100 000 työntekijää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja