Mainos

Video: Ministerit puivat työllisyystoimia työmarkkinajärjestöjen kanssa – vaitonaisia yksityiskohdista

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.), työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) ja elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) järjestivät hetki sitten tiedotustilaisuuden työllisyystoimista.

Ministerit ovat tavanneet työmarkkinajärjestöjä ja keskustelleet työllisyystoimista. Lindströmin mukaan keskustelu oli erittäin hyvä ja rakentava. Ministerien mukaan osapuolet jakavat saman tilannekuvan keskenään.

Ministerien mukaan Suomi on muita Pohjoismaita jäljessä työllisyysasteen kehityksessä. Rehnin mukaan suurin ero on se, että muissa Pohjoismaissa on aktiivisempi työllisyyspolitiikka.

Siksi ratkaisujen päälinja on nyt kannustinloukuissa ja kohtaanto-ongelmassa, jolla ministerit tarkoittavat sitä, että työ ja työntekijä eivät kohtaa toisiaan Suomessa. Suomessa on 300 000 työtöntä ja kymmeniä tuhansia avoimia työpaikkoja.

Ministerien mukaan on siirryttävä passivisesta työttmyysturvasta aktiiviseen työllistämistukeen.

Ministerit eivät kerro keskusteluista yksityiskohtia, mutta toteavat, että mitään keinoja ei suljeta tiukasti ennakolta pois. Työmarkkinajärjestöiltä on kysytty, miten he ratkaisisivat käsillä olevat ongelmat.

Ministerien mukaan keskustelu jatkuu vielä ennen kuun vaihteessa olevaa budjettiriihtä, jossa hallituksen pitäisi päästä sopuun varsinaisista toimista.

Kello 14 alkaneesta infosta tiedotettiin toimituksille verrattain pikaisella hälytyksellä hieman iltapäiväyhden jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.