Mainos

Video: Suomessa juhlitaan jo USA:n itsenäisyyspäivää – mitä uusi suurlähettiläs Pence kertoi ensimmäisessä puheessaan?

25:17

Yhdysvaltain suurlähetystö Helsingin Kaivopuistossa juhlii tänään maan itsenäisyyspäivää. 

Suurlähetystö juhlisti päivää ohjelmalla, johon sisältyy muun muassa merijalkaväen sotilaiden toimittama ”Presentation of Colors”, kansallislaulut ja uuden suurlähettilään Robert Pencen ensimmäinen July 4 -puhe Suomessa. 

Suurläheettilä Pence puhui lämpimästi Suomen ja Yhdysvaltain suhteista. Hän sanoi vaalivansa hyviä suhteita jatkossakin suurlähettiläskaudellaan. Pence myös ylisti Suomea ja sanoi, ettei missään tapauksessa haluaisi olla missään muussa maassa suurlähettiläänä kuin Suomessa. 73-vuotias Pence on muuttanut Suomeen viime sunnuntaina ja kertoi muuton olleen ensimmäinen muutto hänen elämässään Washington D.C:n ulkopuolelle. 

Pence kertoi myös tilasuudesta Washingtonissa, jossa oli muistettu Yhdysvaltain sodissa ansioituneita sotilaita. Heistä viisi oli suomalaisia. Tuorein näistä ansioituneista oli ensimmäisen maailmansodan ajalta.

Suurlähetystö juhlii Yhdysvaltain itsenäisyyspäivää etuajassa Suomessa. Syy tähän on se, että 4. heinäkuuta suomalaiset lomailevat, eivätkä pääsisi osallisutumaan juhliin näin laajalla joukolla. Näin ollen suurlähetystö on päättänyt aikaistaa juhlia.

Yhdysvallat julistautui itsenäiseksi vuonna 1776.

Tilaisuudessa toimittajien ei ollut mahdollista esittää kysymyksiä suurlähettiläälle. Pence ei puheessaan maininnut mitään Yhdysvaltain harjoittamasta siirtolaispolitiikasta Meksikon rajalla tai Yhdysvaltain eroamisesta YK:n ihmisoikeusneuvostosta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.