Mainos

Video: Onko asuminen yhdenvertaista Suomessa?

1:03:00

Mikkelin Asuntomessuilla järjestetään SuomiAreena Goes Asuntomessut -keskustelutilaisuus AsukasAreenalla kello 12.00-13.00. Tilaisuutta voi seurata suorana MTV Katsomossa.

Suomessa jopa 81 prosenttia on tyytyväisiä asumiseensa. Asuinalueilla asuu kaikenikäisiä ja eri taustoista tulevia henkilöitä. Asukkaiden yksilölliset tarpeet on pyritty ottamaan hyvin huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Suomessa asukkaiden väliset tuloerot ovat pieniä verrattuna muuhun maailmaan. Ghettoja tai slummeja meillä ei ole ja asuinalueet koetaan pääosin turvallisiksi.

Onko pinnan alla kaikki kuitenkin niin hyvin kuin tilastot antavat olettaa? SuomiAreena Goes Asuntomessut -keskustelutilaisuudessa mietitään, mitkä asiat vaikuttavat siihen, että Suomessa ovat asiat verrattain hyvin asumisessa ja miten ennaltaehkäistään asumiseen liittyviä ongelmia kuten asuinalueiden segregaatiota ja ihmisten eriytymistä. Lisäksi nostetaan esiin keinoja, joiden avulla voidaan parantaa yhdenvertaisuutta asukkaiden välillä

Keskustelun juontaa Huomenta Suomen juontaja Joanna Kuvaja. Mukana tilaisuudessa ovat muun muassa 5000 euron liikuteltavan talon itselleen rakentanut Henri Lokki, Porin kaupungin kaupunkisuunnittelupäällikkö Mikko Nurminen, TTY:n arkkitehtuurin laitoksen asuntosuunnittelun professori Markku Hedman sekä ARA:n ylijohtaja Hannu Rossilahti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.