Mainos

Video: MTV Uutiset seuraa mielenosoituksia maahanmuutosta – useita päihtyneitä kiinni Lahdessa

MTV Uutiset on paikalla Lahden kauppatorilla ja läheisellä Hakkapeliitta-patsaalla puoliltapäivin alkavissa Avoin Lahti - ja Rajat kiinni -mielenilmauksissa.

Lahden maahanmuuttomielenosoituksiin on kerääntynyt yhteensä noin 800 osallistujaa, kertoo Hämeen poliisilaitos. Rasismia ja vihapuhetta vastustavaan Avoin Lahti -mielenosoitukseen on osallistunut noin 500 mielenosoittajaa, Rajat kiinni -mielenilmaukseen puolestaan noin 300.

Mielenosoitukset ovat sujuneet pääosin rauhallisesti, mutta poliisin mukaan kuusi henkilöä on otettu kiinni liiallisen päihtymyksen takia. Ensimmäinen kiinniotetuista kantoi mukanaan myös rasistista kylttiä.

Ohessa kuvia Lahden tapahtumista.

MTV Uutiset näytti osan mielenosoituksista suorana lähetyksenä verkkosivuillaan ja MTV Katsomossa

Tampereella eilen alkaneet Rajat kiinni -mielenosoitukset saavat tänään jatkoa sekä Suomessa että Virossa. Hallitsematonta maahanmuuttoa vastustetaan Tallinnassa, Lahdessa, Mikkelissä, Helsingissä ja Torniossa, jossa toimittajamme on myös paikalla.

Avoin Lahti -tapahtuman järjestävät toivovat rasismia ja vihapuhetta vastustavasta mielenosoituksesta rauhanomaista. He haluavat näyttää, että Lahti on myös ystävällinen ja suvaitsevainen kaupunki. Lahti nousi jopa kansainväliseen julkisuuteen, kun Hennalan hätämajoitusyksikköön saapuvia turvapaikanhakijoita heiteltiin kivillä ja heitä päin ammuttiin ilotulitusraketteja. Yksi paikalla olleista oli pukeutunut Ku Klux Klan -asuun.

Rajat kiinni -mielenilmauksen järjestäjä toivoo myös, että mielenosoitukset ovat tänään rauhanomaisia. Rajat kiinni -mielenosoituksen Facebook-sivulla on annettu tarkat ohjeet muiden muassa pukeutumisesta ja käyttäytymisestä.

Tornion mielenosoitukset ovat alkaneet rauhallisesti, Lapin poliisilaitos kertoo.

Tampereella eilen järjestettyihin mielenosoituksiin osallistui poliisin arvion mukaan muutamia satoja ihmisiä. Vain yksi mielenosoittaja otettiin kiinni rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi. Rajat kiinni -mielenilmauksen järjestäjät ovat korostaneet kutsussaan järjestyksen säilymisen tärkeyttä. He toivovat myös, että osallistujien pukeutuminen ja kyltit ovat asiallisia kaikissa tilaisuuksissa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja