Mainos

MTV paikalla: Forssalaisten turvallisuus ensin -mielenosoitus päättynyt – "Huudettiin iskulauseita ja lähdettiin kotiin"

2:23

Forssalaisten turvallisuus ensin -mielenosoitus on päättynyt. Poliisi ilmoittaa, että mielenosoitus sujui rauhallisesti läpi illan. Tapahtumaan osallistui poliisin arvion mukaan noin 250 henkilöä.

Mielenosoituksesta kertovan tiedotteen mukaan tapahtumassa vaadittiin turvallisuutta forssalaisille ja turvapaikanhakijoiden poistamista Forssasta.

Hämeen poliisin mukaan osallistujia oli kaiken kaikkiaan noin 250. Heistä noin 150 oli poliisin rajaamalla mielenosoitusalueella ja loput sata sen liepeillä. 

MTV Uutisten toimittaja Raija Kantomaa oli paikalla seuraamassa tilannetta. Hän kertoo, että paikalla myös mielenosoittajilla oli järjestyksenvalvojat käytössään, joten päihtyneitä henkilöitä alueella ei ollut.


Poliisin mukaan mielenosoitus sujui rauhallisissa merkeissä. 

Kantomaan mukaan poliisin rajaama alue toimii tarkoituksessaan, ja tapahtuma pysyy hyvin kontrollissa.

Paikalla soi isänmaallista musiikkia, myös Suomen liput ovat liehuneet tiuhaan mielenosoituspaikalla. Tilaisuuden lopuksi huudettiin isku-lauseita ja lähdettiin kotiin.

– Merkille pantavaa on myös se, että paikalla oli aiemmin paljon nuoria ja teini-ikäisiä. Heistä kuitenkin moni lähti jo aikaisin kotiin, luultavasti  valmistautumaan huomiseen päivään, Kantomaa kertoo.

1:08

Monet pelkäävät mennä kouluun

Myös vastaanottokeskuksessa asuvat turvapaikanhakijat seurasivat tilannetta parvekkeelta käsin.

– Vastaanottokeskuksessa olevat parisensataa turvapaikanhakijaa kävivät tarkistamassa tilannetta useaan otteeseen, Kantomaa sanoo.

Useat turvapaikanhakijat pysyttelivät kuitenkin sisätiloissa, sillä niin poliisikin kehoitti heitä tekemään. 

Kantomaan mukaan monet turvapaikanhakijat eivät ole uskaltaneet käydä kaupassa tai mennä kouluun Forssan tulehtuneen ilmapiirin vuoksi.

Välit ovat olleet kireät jo jonkin aikaa

Poliisi on kuvaillut Forssan tunnelmaa kireäksi. Jännittyneeseen tunnelmaan vaikuttavat muun muassa vastaanottokeskuksen lähistöllä tiistaina tapahtunut kymmenien ihmisten yhteenotto, sekä paikallisen nuorison ja turvapaikanhakijoiden kiristyneet välit.

Kantomaan haastattelemien paikallisten mukaan kesän aikana Forssassan on sattunut useita yhteenottoja, joissa myös turvapaikanhakijat ovat olleet osallisina. 

Viimeisimpänä tiistaina sosiaalisessa mediassa puhututtaneet tapahtumat ovatkin vain jäävuoren huippu.

Hämeen poliisin rikosylikomisarion Matti Hirvosen mukaan poliisi aikoo varautua mielenosoituksen aiheuttamiin jännitteisiin. 

– Poliisi tietysti varautuu huomiseen mielenosoitukseen, hankkii resursseja tarpeeksi ja pyrkii ennaltaehkäisemään, ettei tällaista (yhteenottoa) pääsisi tapahtumaan. Turvaamme myös, että ihmiset saavat rauhassa esittää mielipiteensä ja ajatuksensa, mikä on mielenosoituksen tarkoitus, Hirvonen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.