Mammuttiyhtye Ultra Bra tekee paluun!

Ultra Bra tekee paluun! 24:46

Ultra Bra nousee festivaalilavoille kuudentoista vuoden tauon jälkeen. 

Yksi 1990-luvun merkittävimmistä suomalaisista yhtyeistä tekee ensi kesänä näyttävän paluun estradeille. Ultra Bran ainutkertaiset keikat soitetaan kolmella Suomen suurimmalla festivaalilla: Ruisrockissa, Provinssissa ja Ilosaarirockissa. 

Muun muassa Sinä lähdit pois -hittikappaleestaan tunnettu bändi koostui aikoinaan harvinaislaatuisesta ryhmästä ihmisiä. Myöhemmin Ultra Bran jäsenet ja sanoittajat ovat lyöneet leimansa suomalaiseen musiikkiin, teatteriin, politiikkaan ja tieteeseen. 

Bändiä on kosittu paluukeikoille usein. Kun sellaisten mahdollisuutta jälleen viime joulukuussa tiedusteltiin, yhtye huomasi, että ensimmäistä kertaa ne saattaisivat onnistua. 

– Meillä on niin paljon jäseniä bändissä, että aina jollain on ollut levy tekeillä tai vastaavaa. Tänä vuonna ihmisten aikataulut sopivat kerrankin yhteen ja päätös keikoista syntyi nopeasti. Nyt on se hetki, jolloin lähtisimme todellakin laulamaan festareille, sanoo säveltäjä Kerkko Koskinen

Ultra Bran tarina alkoi vuonna 1994, kun se perustettiin Suomen demokraattisen nuorisoliiton (nykyisin Vasemmistonuoret) järjestämää laulukilpailua varten. Yhtyeen lopettaessa vuonna 2001 ei sillä ollut manttelinperijöitä. 

Sukupolvensa äänenä pidetyn ryhmän musiikki on kuitenkin siirtynyt eteenpin, ja yhtyeen kappaleet ovat vedonneet vuodesta toiseen yhä uusiin musiikin harrastajiin ja rakastajiin. 

Koskisesta tämä on tuntunut palkitsevalta. Joka vuosi joku ryhmä nuoria muusikoita pyytää häneltä nuotteja esityksiinsä. 

– Myös meille itsellemme bändi ja sen musiikki ovat tietysti tärkeitä. Ultra Bra oli meidänkin nuoruuttamm, säveltäjä toteaa tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat