Mainos

Live kello 14: Julkisen sanan neuvosto antaa ratkaisunsa Ylen ja pääministeri Sipilän välisestä jupakasta

34:56

Julkisen sanan neuvosto JSN antaa tänään päätöksensä Yleisradion Sipilä-uutisoinnista. Yhteensä JSN:n käsiteltävänä on ollut kolme niin sanotun Terrafame-vyyhdin ratkaisua. MTV Uutiset näyttää tiedotustilaisuuden suorana kello 14 alkaen.

Journalistin ohjeet:

Kohta 20:

"Olennainen asiavirhe on korjattava viipymättä ja niin, että se tavoittaa mahdollisimman kattavasti virheellistä tietoa saaneen yleisön. Korjaus on julkaistava sekä tiedotusvälineen toimituksellisilla verkkosivuilla että julkaisussa tai kanavassa, jossa virhe on alun perin ollut."

Kohdat 1-3: 

1. Journalisti on vastuussa ennen kaikkea lukijoilleen, kuulijoilleen ja katselijoilleen. Heillä on oikeus saada tietää, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

2. Tiedonvälityksen sisältöä koskevat ratkaisut on tehtävä journalistisin perustein. Tätä päätösvaltaa ei saa missään oloissa luovuttaa toimituksen ulkopuolisille.

3. Journalistilla on oikeus ja velvollisuus torjua painostus tai houkuttelu, jolla yritetään ohjata, estää tai rajoittaa tiedonvälitystä.

Kaksi ratkaisuista liittyy Ylen 25.11.2016 julkaisemaan juttuun "Pääministerin sukulaisten omistamalla yrityksellä noin puolen miljoonan euron tilaus Terrafamesta".

Ensimmäisessä ratkaisussa on kyse siitä, onko Yle rikkonut virheen korjaamiseen liittyvää Journalistin ohjeiden kohtaa 20.

Toisessa ratkaisussa on kyse siitä, onko Yle rikkonut Journalistin ohjeiden kohtia 1-3 tai onko Ylen johto rajoittanut toimittajien sananvapautta.

Lisäksi JSN käsitteli lausumaa, joka ottaa kantaa siihen, onko pääministeri Juha Sipilä rajoittanut Yleisradion tai sen toimittajien sananvapautta.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.