KalPan vauhdikas CHL-avaus päättyi pettymykseen – Skellefteå osui tehokkaasti

Kuopion KalPa kohtasi CHL-avauksessaan ruotsalaisjoukkue Skellefteå AIK:n. MTV Sport seurasi ottelun etenemistä.

Suora lähetys KalPa-Skellefteå-ottelusta nähtiin MTV Sport 1:llä ja MTV Katsomossa.

60 min: Ottelu päättyy Skellefteån 1-2-voittoon. Hyvää peliä ja taistelua kuopiolaisilta, mutta tällä kertaa pisteet Skellefteån matkaan.

59 min: KalPa ottaa Kilpeläisen pois maaliltaan. Samalla aikalisä.

58 min: Lukka saa kiekon naamaansa, ja lähtee paikattavaksi pukuhuoneen puolelle.

56 min: KalPa alivoimalle! Pahaan paikkaan ottaa nyt Mikkola nyt kaksiminuuttisen koukkaamisesta.

56 min: Möller lähellä maalintekoa, mutta ei onnistu takatolpalta. KalPa pysyy vielä mukana pelissä.

54 min: KalPa ei onnistu ylivoimalla maalinteossa. Joukkueet nyt täysilukuisia.

52 min: KalPa ylivoimalle! Skellefteån Adam Pettersson istumaan kaksiminuuttista, syy kampitus.

50 min: KalPa painostaa edelleen, mutta joukkue ei ole päässyt huippupaikoille. Tilanne edelleen 1-2 Skellefteålle.

48 min: KalPa hyökkää nyt energisesti, mutta vielä ei kuopiolaiset saa peliä tasoihin. Hyvä jakso meneillään.

43 min: Hieman sekavissa tunnelmissa menty viimeisen erän alku. Vielä ei ole nähty kummaltakaan joukkueelta mitään erikoista.

40 min: Ottelun kolmas erä käynnissä. KalPa hakee nälkäisesti tasoitusta heti erän alkuun.

Joni Nikon tunnelmia toisen erän jälkeen 1:06

40 min: Kaksi erää takana. Nikko teki hyvin tärkeän osuman erän loppuun ja kaikki on vielä auki. KalPa sai luotua paljon maalintekotilanteita toisessa erässä.

38.32Maali! Joni Nikko laukoo irtokiekon tyhjään maaliin. Tärkeä kavennusmaali erän loppuun. Niko Mikkola ja Junnila maalin syöttäjinä.

Riparit sisään! – Kalpa kaventaa 2-1:een 1:30

36 min: Kalpa ei ole missään nimessä pelannut huonosti, mutta Skellefteå on ollut tehokkaampi maalipaikoissaan.

34 minMiikka Pitkäseltä loistava henkilökohtainen suoritus, mutta KalPa ei saa vieläkään maalihanojaan auki.

32.40: Maali! Pär Lindholm iskee Skellefteån kahden maalin karkumatkalle. Hienosti rakennettu maali, johon syöttöpisteet Andrew Calofille ja Simon Krekulalle. Tilanne 0-2.

Näin tehdään maaleja! – Skellefteån toinen maali suoraan oppikirjasta 1:17

30 min: KalPa saa vaihteeksi luotua painetta ruotsalaisten päätyyn, mutta tilanne pysyy muuttumattomana.

27.06: Maali! Henrik Hetta pääsee laittamaan kiekon tyhjään maaliin. Tilanne nyt 0-1 Skellefteålle. Syöttöpisteet Filip Berglundille ja Oscar Möllerille.

Skellefteå hiljentää Niiralan montun 15:45

26 min: KalPa alivoimalle! Rissanen istumaan kampituksesta kaksiminuuttista.

25 min: Junnila laukoo terävästi, mutta ei mene vielä. KalPalta erittäin vahvaa pelaamista.

23 min: Kilpeläiselle kertynyt ottelussa yhdeksän torjuntaa, kun Lindvall torjunut 10 kertaa.

23 min: Alexander Ruuttu laukoo Skellefteån Andreas Wingerliä naamaan. Mies heittäytyi uhrautuvasti laukauksen eteen.

Yksi joukkueen puolesta – Skellefteå peluri saa kiekon kasvoihin 1:09

21 min: Nyt Jaakko Rissanen pääsee laukomaan maalin edestä, mutta ohi menee.

20 minMikko Nuutinen pääsee heti yrittämään maalintekoa, mutta nosto rystyltä ei yllätä Skellefteån maalivahtia.

Rissanen mielissään kovasta vastuksesta 0:25

20 min: Kalpa-Skellefteå avauserän jälkeen 0-0. Molemmilla oli paikkoja maalintekoon, mutta paras paikka oli ehdottomasti KalPan Mankisella, joka pelasi pirteän avauserän.

18 min: KalPa selvittää alivoimansa mainiosti.

17 min: Mankinen riistää kiekon alivoimalla ja pääsee yksin läpi. Lindvall torjuu kuitenkin erinomaisesti.

Luistin kulkee ja maisema vaihtuu – Mankinen läpiajossa 23:54

16 min: Nyt vuorostaan KalPa alivoimalle. Jyri Junnila lähtee istumaan kaksiminuuttista kampituksesta.

15 min: Skellefteå selvittää alivoimansa. KalPa pääsi kahdesti yrittämään maalintekoa, mutta vielä mennään 0-0 numeroissa.

14 min: Joni Nikko pääsee laukomaan hyvästä paikasta, mutta Lindvall torjuu.

13 min: KalPa ensimmäistä kertaa ylivoimalle! Jesper Olofsson istumaan kaksiminuuttista.

12 min: Kilpeläinen torjunut viidesti tähän mennessä, kun Lindvall puolestaan Skellefteån maalilla kahdesti.

11 minJuuso Riikola saa kiekon jalkaansa ja luistelee vaihtoon. Onneksi ei vaikuttanut vakavalta.

8 min: Jesse Mankinen pääsee kuljetuksensa päätteeksi laukomaan, mutta laukaus menee niukasti ohi.

Kis kis älä lähre sinne 0:37

7 min: Linus Lindström nostaa rystyltä vaarallisesti, mutta nosto kohdistuu liiaksi päin Kilpeläistä.

6 min: Vapaasti pääsee Skellefteå yrittämään jälleen maalintekoa, mutta Kilpeläinen torjuu.

5 min: Emil Petterson pääsee hyvään maalintekopaikkaan, mutta Eero Kilpeläinen selvittää tilanteen KalPa-maalilla.

5 minSanteri Lukka laukoo hyvin siniviivalta, mutta Gustaf Lindvall saa vaivoin torjuttua.

3 min: Skellefteån ensimmäiset hyökkäkset nyt nähty. Ruotsalaisseura on aloittanut CHL-kautensa jo aiemmin jatkoaikatappiolla Vienna Capitalsia vastaan.

2 min: KalPa hallinnut alkua ja saanut painetta Skellefteån päätyyn.

1 min: Ottelu nyt käynnissä. Mainittakoon alkuun, että Sami Kapanen nyt KalPan vaihtopenkin takana apuvalmentajan roolissa.

Kello 18.50: KalPan CHL-avaukseen vielä kymmenen minuuttia aikaa. Tänään kuopiolaisjoukkue heti kovassa testissä, kun vastaan asettuu kivenkova Skellefteå.