Näin HJK taisteli eurokentille pääsystä

Helsingin HJK kohtasi torstai-iltana venäläisen FC Krasnodarin kanssa Eurooppa-liigan karsinnan viimeisen play-offs -vaiheen toisessa ja ratkaisevassa osaottelussa.

HJK:lla on ottelussa suuri savotta, sillä Krasnodar voitti ensimmäisen osaottelun kotonaan 5-1.  MTV Sport seurasi kello 20.00 alkaneen ottelun etenemistä.

Kello 21.48: Ottelu päättyy 0-0-tasapeliin. Krasnodar jatkaa Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen yhteismaalein 5-1.

90.+2 min: Krasnodarin hyökkäys päätyy HJK:n maalipotkuksi.

90.+1 min: Krasnodarin Jedrzejczyk saa keltaisen kortin tämän kaadettua Lehtisen

90. min: Lisäaikaa 3 minuuttia.

88. min: HJK metsästää vielä maalia saadakseen UEFA:n maapisteitä.

87. min:Smolov antaa vapaapotkun. Laukaus menee ohi HJK-maalin.

87. min: Keltaisen kortin omaava HJK:n Mendy rikkoo Krasnodarin Labordea. Kortti ei nouse, mutta Krasnodarille vapaapotku noin 35 metristä.

83. min: HJK:n puolustukselle sattuu paha hassi ja Karsnodarin Markov pääsee laukomaan. Hieman ohi maalin.

81. min: HJK:n lyhyt kulmapotku päätyy päädystä yli ja  Krasnodar-vahti Dykanin maalipotkuksi.

81. min:Zeneli keskittää hyvin takatolpalle, mutta Heikkinen ei aivan yllä päällään palloon. Seuraa kulmapotku.

80. min: HJK:lle vapaapotku hyvästä paikasta Karsnodarin käsivirheen seurauksena.

79. min: HJK:n Mendy nousee ahneesti Krasnodarin boksiin, mutta Dykan torjuu laukauksen.

78. min: Krasnodarin Petrov nousee boksin sisään, ja laukoo: hieman ohi maalin.

76. min: HJK vaihtaa: Klinga vaihtoon, tilalle Lingman.

75. min: Krasnodar tekee viimeisen vaihtonsa: Ari tulee vaihtoon, Smolov kentälle.

70. min: Krasnodarin kulmapotku jälleen lyhyenä. Ei synny vaarallista tilannetta.

69. min: Krasnodarilta toinen vaihto: Torbinski vaihtoon, kentälle Jedrzejczyk.

68. min: Myös HJK vaihtaa: Tanaka tulee kentälle, Jallow pois.

67. min: Krasnodar vaihtaa: Wanderson otetaan pois kentältä, tilalle tulee kolumbialainen Laborde.

67. min: HJK:n Zeneli kokeilee jo kaukolaukauksella yllättää Dykania. Laukaus ohi maalin.

65. min: HJK:lta erittäin vaarallinen tilanne: Peiponen laukoo boksin rajalta, Dykan venyy torjuntaan. Lisäksi Jallow on paitsiossa.

63. min: HJK joutuu ottamaan loukkaantuneen Ojalan vaihtoon. Heikkinen tulee tilalle.

62. min: Krasnodarille kulmapotku. Tilanteen jälkeen HJK:n Ojala pitelee polveaan.

60. min: Tunti pelattu, Krasnodarin hallinta jatkuu.

58. min: Krasnodarilla vaarallinen tilanne. Ari ei pysähdy, vaikka Ojala repii paidastakin. Kortti ei nouse, mutta HJK:n puolustus hoitaa pallon pois alueelta.

56. min: Toisen puoliajan pallohallinta on ollut Krasnodarilla.

53. min: HJK:n puolustus sekoilee, mutta Dähne pelastaa tilanteen.

51. min: Krasnodarin kulmapotku on jälleen heppoinen.

51. min: Krasnodarilla jälleen vaarallinen tilanne: Markov laukoo läheltä, mutta Dähde jälleen näppeineen välissä.

47. min: Krasnodarilla puoliajan ensimmäinen vaarallinen tilanne boksin sisällä. HJK:n puolustus selvittää tilanteen.

46. min: Kumpikaan joukkue ei tehnyt pelaajavaihtoja.

Kello 21.00: Toinen puoliaika alkoi.

Kello 20.59: Pelaajat saapuvat jälleen pukukopeista kentälle.

Kello 20.55: Ensimmäisen puoliajan tilastot: laukaukset 4-4, torjunnat 2-1, kulmat 3-1.

Kello 20.45: Ensimmäinen puoliaika päättyy 0-0-tasatilanteessa.

44. min: Kaksi kamppia minuutin sisään poikii HJK:n Mendylle keltaisen kortin.

42. min: Krasnodar pitää palloa ja tuntuu pelaavan kellosta minuutteja pois.

40. min: Karsnodar prässää nyt todella ylhäältä. HJK ei tahdo saada hyökkäystään käyntiin.

39. min: HJK hakee pitkään aukkoja Krasnodarin puolustuksesta. Palloralli ei kuitenkaan tuota tulosta.

37. min: HJK:lla luvaava tilanne: Mendy syöttää maata pitkin boksin sisälle, mutta Krasnodarin puolustus hoitaa tilanteen.

36. min: HJK:n Schüller saa keltaisen kortin kolautettuaan jalkansa vastustajan kintuille.

34. min: HJK-vahti Dähneltä jälleen huikea torjunta! Krasnodarin pelaaja laukoo Heikkilän jalkojen välistä, mutta Dähne torjuu vedon kädellään.

32. min: HJK:lla vuorostaan vaarallinen tilanne: Schüller laukoo tulisesti 30 metristä, ja Dykan torjuu pallon nyrkeillään.

30. min: Krasnodarilla vaarallinen tilanne: Petrov laukoo maalin edestä puolivolleystä, mutta HJK-vahti Dähne torjuu upeasti jalallaan.

29. min: Krasnodarin kulma annetaan lyhyenä, kuten usein viime viikollakin. Pienen painostuksen jälkeen pallo sivurajasta yli.

29. min: Jälleen Krasnodarin hyökkäys. Tällä kertaa pallo menee yli päädystä. Kulmapotku.

27. min: Krasnodarilla vaarallinen tilanne: Markov pääsee nenäkkäin Dähnen kanssa, mutta HJK-vahti torjuu pallon sivurajasta yli.

24. min: Kulmapotkutilanne kuivuu kokoon. Krasnodarin puolustus potkaisee pallon keskialueelle.

24. min: HJK:n Zeneli jatkaa painostusta. Pallo puolustajan kautta yli päädystä. HJK:n kulmapotku.

23. min:Mendy jälleen pahanteossa: nousi pallon kanssa röyhkeästi boksiin, mutta veto menee yli Krasnodarin maalin.

22. min: HJK:n Mendy laukoo paristakymmenestä metristä. Pallo jälleen noin metrin verran takatolpasta ohi.

20. min: HJK:n Jallow pääsee yksin vastakkain Dykanin kanssa! Laukaus menee kuitenkin metrin verran ohi takatolpasta.

20. min: HJK:n Klinga nousee lupaavasti vasemmasta laidasta, mutta syöttö boksin viivalla olleelle Mendylle ei löydä perille.

18. min: HJK toimittaa kulmasta pallon Krasnodarin maaliin, mutta maalia ei hyväksytä, koska erotuomarin mielestä maalivahti Dykania on häiritty.

17. min: Kulmapotkun jälkitilanteessa HJK:n Mendy yrittää boksin sisällä hassuttaa puolustajia, mutta pallo pomppaa yli päädystä. HJK:n uusi kulma.

15. min: Krasnodarin Torbinski hukkaa pallon omasta päädystä yli. HJK:n kulmapotku.

12. min: Krasnodar painostaa hetken ja Arille syötetään jälleen puolustuslinjan taakse. HJK:n puolustus hoitaa.

11. min: Jälleen Krasnodarin Ari hakee palloa boksista, mutta HJK-vahti Dähne koppaa pallon haltuunsa.

10. min: HJK:n Mendy yrittää päihittää Krasnodarin puolustusta, mutta sooloiluksi menee ja pallo vastustajille.

8. min: Krasnodarille ensimmäinen vaarallinen tilanne. Pallo chipataan boksiin nousseelle Arille, joka kuitenkin ottaa pallon haluun kädellään. Pallo HJK:lle.

7. min: HJK:n vapaapotku johtaa pieneen painostukseen, mutta Krasnodarin puolustus kestää.

6. min: HJK:n Zeneli yrittää laidasta ohi. Häntä rikotaan. HJK:lle vapaapotku.

2. min: Krasnodarin ensimmäinen hyökkäys menee päädystä yli. HJK:n maalipotku.

2. min: HJK on aloittanut ottelun vahvalla pallohallinnalla.

Kello 20.00: Ottelu alkoi!

Kello 19.57: Joukkueet saapuvat kentälle.

Kello 19.56: Pelaajat valmistautuvat saapumaan kentälle.

Kello 19.55: Viisi minuttia ennen ottelun alkua katsomoissa on vielä runsaasti tilaa.

Kello 19.39: Krasnodarin avauskokoonpano: Dykan, Strandberg, Granqvist(C), Markov, Kaleshin, Sigurdsson, Torbinski, Ahmedov, Petrov, Ari, Wanderson.

Kello 19.34: Mestarien liigan karsinnoissa HJK:n pudottanut kazakstanilainen FC Astana arvottiin juuri C-lohkoon jossa pelaavat Benfica, Atletico Madrid sekä Galatasaray.

Kello 19.31: Sään puolesta tänään päästäneen pelaamaan poutaisessa ja lämpimässä illassa.

Kello 19.25: HJK:n avauskokoonpano tänään: Dähne; Peiponen, Ojala, Heikkilä, Lehtinen; Moussi, Schüller; Mendy, Klinga, Zeneli; Jallow

Kello 19.25: Tervetuloa seuraamaan HJK:lle tärkeää europeliä. Savotta on tänään kova, sillä vastustaja Krasnodar voitti avausottelun 5-1. HJK:n täytyy siis voittaa tänään vähintään 4-0.