Portugali väänsi EM-kisoissa neljän joukkoon – näin puolivälierä eteni

Portugali on selviytynyt välieriin jalkapallon EM-kisoissa. Se voitti Puolan rangaistuspotkukilpailun jälkeen Marseillessa. Peliaika päättyi jatkoajan jälkeen 1-1.

MTV.fi seurasi ottelua hetki hetkeltä.

POR: Quaresma onnistuu, Portugali voittaa!

POL: Blaszczykowski missaa - Patricio torjuu upeasti vasemmasta kulmastaan!

POR: Nanilta hiljainen vauhti ja viileä sijoitus.

POL: Glik monottaa vasempaan kulmaan.

POR: Moutinho onnistuu muitta mutkitta.

POL: Milik vierittää rauhallisesti vasempaan alanurkkaan.

POR: Nuori poika Renato Sanches hirmukudilla vasempaan yläkulmaan.

POL: Lewandowski ja viileä sijoitus oikealle.

POR: Ronaldo aloittaa... varma sijoitus vasemmalle.

120 minuuttia on pelattu. Tämä ottelu ratkeaa rangaistuspotkukilpailussa.

120. min: Puola yrittää vielä. Piszczekin optimistinen laukaus liitää maisemaan.

117. min: Puolalta hyökkäyksentapainen. Keskityksen katkaisee päällään Pepe.

110. min: Katsomosta karannut miespuolinen häirikkö yrittää käydä Portugalin Cristiano Ronaldoon käsiksi. Turvamiehet ehtivät hätiin.

105. min: Pelailuksi menee. Jatkoajan ensimmäinen puolisko loppuu. Lähes heti lähdetään toiselle puolikkaalle.

96. min: Portugalin Danilo kohtaa William Carvalhon.

91. min: Ei ole tosiaan Ronaldon ilta ainakaan toistaiseksi. Vasemmalta tulee Eliseun oiva keskitys, mutta Ronaldo hukkaa pallon viiden metrin päässä Puolan maalista.

Kello 23.58: Jatkoaika on käynnissä. Peliaika on 2 x 15 minuuttia. Jos ratkaisua ei tule, mennään rankkareihin.

Varsinainen peliaika päättyy 1-1. Edessä on jatkoaika. Molempien joukkueiden molemmat pudotuspeliottelut ovat vaatineet jatkoajan. Puola voitti Sveitsin rp-kisan jälkeen. Portugali taas kaatoi Kroatian jatkoajalla.

90 minuuttia täynnä. Lisäaikaa on tulossa 3 minuuttia. William Carvalho saa keltaisen kortin, joten hän on sivussa Portugalin mahdollisesta semifinaalista.

85. min: Joao Moutinhon loistava pystysyöttö vapauttaa Ronaldon nokikkain Fabianskin kanssa. Ronaldo ei saa palloa haltuunsa, joten hieno tilanne valuu hukkaan. Kuitenkin hyvä osoitus Portugalin aktiivisuudesta.

82. min: Puolan vaihto: Grosicki pois, Kapustka tilalle.

80. min: Hyviä syöttöjä jaellut Mario tekee tilaa Ricardo Quaresmalle. Portugalin puolustaja Pepe katkaisee mainiosti Puolan hyökkäyksen. Hän lähtee itse hyökkäämään ja yrittää läpisyöttöä. Jedrzejczyk ehtii väliin, mutta pallo on kimmota hänen jalastaan omaan maaliin! Portugalille kulma, josta ei seuraa mitään.

79. min: Portugali antaa kulmapotkun oikealta. Jose Fonte nousee puskuun pilkun tietämillä, mutta pallo suuntautuu suoraan kohti Fabianskia.

73. min: Portugali vaihtaa. Keskikenttämies Adrien Silva ulos, Joao Moutinho sisään.

69. min: Puola alkaa vertyä. Ylös noussut vasen pakki Jedrzejczyk antaa hyvin etutolpalle, missä Milik on ohjaamassa. Patricio nappaa.

64. min: Loistava laukaus portugalilaispakki Cedriciltä! Cedric antaa palaa kaukolauksen oikealta, mutta hieman ohi viheltää takanurkasta.

63. min: Portugali on nyt aktiivisempi. Mario ja Nani jakelevat älykkäitä syöttöjä. Ronaldolla yksi paikkakin, mutta laukoo hudin. Puolan epätoivoinen yhden miehen hyökkäys päättyy vapaapotkuun Portugalille.

56. min: Ronaldo etenee vasemmalta, mutta kulma ehtii mennä liian pieneksi. Laukausyritelmä räpsähtää sivuverkkoon.

55. min: Tunnustelevaa peliä, kuten odottaa saattoi. Kumpikaan ei nyt halua tehdä ensimmäistä isoa virhettä.

Kello 23.03: Toinen puoliaika on käynnissä!

45. min: Pelailuksi menee ensimmäisen jakson loppu. Lyhyen lisäajan jälkeen lähdetään tauolle tilanteessa 1-1. Laukaukset kohti maalia: Portugali 3, Puola 2.

33. min: Upea tasoitus Portugalille: 1-1! Renato Sanches! Renato Sanches ja Nani pelaavat nautittavasti yhteen. Sanches lainaa Nanille, Nani palauttaa kantapäällä Sanchesille. Kohutun teinipojan komea laukaus 16 metristä venyttää verkkoa Puolan maalin oikeassa nurkassa.

30. min: Puolan Pazdan työntää Ronaldon selästä maahan rangaistusalueella. Saksalaistuomari Felix Brychin pilli pysyy mykkänä. Vastaavista tilanteista on nähty rankkarituomioitakin.

28. min: Ronaldo räväyttää ensi kerran kohti maalia! Sen verran on potku epäpuhdas, että Fabianski ottaa pallon haltuun varmasti.

25. min: Puola pitänyt palloa 53-prosenttisesti. Laukaukset kohti maalia Puolalle 2-0.

22. min: Puola sommittelee hyökkäyspäässä vaarallisesti. Grosickin syöttöyritys ei kuitenkaan löydä lopulta omaa pelaajaa.

17. min: Lewandowski on pelipäällä. Puolalaiskärki pitää vahvasti palloa Portugalin 16 metrin alueella ja antaa lapikkaan puhua. Rui Patricio koppaa.

16. min: Ronaldo ampuu vapaapotkun 35 metristä suoraan Puolan muuriin.

15. min: Milik kokeilee kaukolaukausta. Kolmisen metriä ohi oikean tolpan.

12. min: Mario, Cedric ja Ronaldo pelaavat näyttävästi yhteen. Cedricin ratkaisusyöttö ei tavoita Ronaldoa, kulmapotku.

10. min: Portugali aloittaa painostamisen heti. Ronaldo pääsee laukomaan hyvästä paikasta, mutta Puola blokkaa. Samoin käy Nanin laukaukselle.

2. min: 1-0 Puolalle, salama-aloitus! Robert Lewandowski! Portugalin laitapuolustaja Cedric arvioi vastustajan ristipallon pahasti väärin, ja Grosicki pääsee keskittämään vasemmalta. Hän löytää Lewandowskin, joka avaa vihdoin EM-kisojen maalisaldonsa.

Kello 22.02: Ottelu on käynnissä!

Kello 21.56: Joukkueet ovat saapuneet kentälle. Kuunnellaan molempien kansallishymnit. Ennen ottelun alkua pidetään vielä hiljainen hetki Turkin-tragedian uhreille.

Kello: 21.55: Pelaajat ovat valmiina tunnelissa... kohta mennään!

Kello 21.51: Maalitykit keskittyneinä lämmittelyssä.

Kello 21.30: Puolan ainoa kahden maalin mies on Jakub Blaszczykowski. Keskikenttämies edustaa Fiorentinaa. Ronaldo ja Nani ovat tehneet Portugalille kaksi maalia mieheen.

Kello 21.18: Renato Sanches pääsee ensimmäistä kertaa avauskokoonpanoon. Hän ottaa Andre Gomesin paikan keskikentän hyökkäävässä roolissa.

Kello 21.00: Tässä ovat joukkueiden avauskokoonpanot:

Puola: Lukasz Fabianski; Lukasz Piszczek, Kamil Glik, Michal Pazdan, Artur Jedrzejczyk; Jakub Blaszczykowski, Grzegorz Krychowiak, Krzysztof Maczynski, Kamil Grosicki; Arkadiusz Milik; Robert Lewandowski

Portugali: Rui Patricio; Cedric Soares, Pepe, Jose Fonte, Eliseu; Renato Sanches, William Carvalho, Adrien Silva, Joao Mario; Cristiano Ronaldo, Nani

Kello 20.59: Kokoonpanot aivan hetken kuluttua...

Kello 20.57: Puolan faneilla on kiehunut jo vähän yli, ja poliisikin on puuttunut tapahtumien kulkuun.

Kello 20.55: Tervetuloa liveseurantaan!