Islanti joutui teuraaksi EM-puolivälierässä – näin eteni Ranskan marssi

Jalkapallon EM-kisoissa Ranskassa pelattiin neljäs eli viimeinen puolivälieräottelu. Isäntämaa Ranska voitti Islannin 5-2 Stade de Francella.

MTV.fi seurasi ottelua hetki hetkeltä.

Peli on päättynyt. Ranska voittaa 5-2. Vastaan välierissä tulee Saksa.

90 minuuttia täynnä. Pian tämä odottelu loppuu.

84. min: MAALI: Islanti kaventaa luvuiksi 5-2. Birkir Bjarnason puskee vasemmalta tulleen keskityksen verkkoon. Keskittäjä oli Ari Skulason.

75. min: Kun tätä pelailua on jäljellä varttitunti, laukaukset kohti maalia ovat Ranskalle 7-4. Isännät ovat pitäneet palloa hallussa 59 prosenttia peliajasta.

63. min: Loistava paikka Islannilla. Kulmapotku oikealta, ja Ingason puskee komeasti. Lloris torjuu mallikkaaseen tapaan.

59. min: MAALI 5-1: Nyt menee kaikki ja molempiin päihin. Giroud puskee vapaapotkutilanteesta Ranskan takaisin neljän maalin johtoon. Maalivahti Halldorsson pelaa itsensä täysin ulos väärin ajoitetulla ulostulolla.

56. min. MAALI: Islanti kaventaa: 4-1! Kolbeinn Sigthorsson venyttää komeaan ohjaukseen etutolpalta. Erinomaisen syötön oikealta laidalta tarjosi Gylfi Sigurdsson.

53. min: Islanti saa rakennettua maalipaikan. Gudmundssonin laukauksesta tulee kuitenkin hulppea säähavaintopallo.

Kello 23.04: Toinen jakso on käynnissä. Islanti teki tauolla kaksi vaihtoa. Sisään tulivat Finnbogason ja Ingason. Vaihtoon jäivät Bödvarsson ja Arnason.

45 minuuttia täynnä. Ranska johtaa 4-0.

45. min: MAALI: Tämä on teurastus. 4-0 ja Antoine Griezmann! Antoine Griezmann nousee neljännellä maalillaan EM-maalipörssin kärkeen. Läpisyöttö ja hallittu chippi.

43. min: MAALI: Ranska johtaa murskaavasti 3-0! Dimitri Payet! Vasemman jalan tarkka kuti lähtee 17 metristä ja löytää verkon Islannin maalin vastakkaisesta nurkasta. Tästä jos Islanti vielä nousee, loppuvat kaikilta superlatiivit.

41. min: G. Sigurdssonin vapaapotku leijailee 40 metristä Ranskan maalille. Kun kukaan ei menekään väliin, Lloris'lla on yllättäviä vaikeuksia.

40. min: Islannin keskikenttä ja puolustus pelaavat liian suorissa linjoissa. Kun porrastusta on vähän, Ranska pystyy etenemään nopeilla seinäsyötöillä väleihin ja luomaan jatkuvasti vaarallisia tilanteita.

39. min: Ranskan syötöt repivät tilaa hyökkäysalueelle. Vetopaikka avautuu Matuidille, mutta hänen suorituksensa suuntautuu raikkaasti oikealta ohi.

32. min: Islanti pitää palloa ihailtavalla maltilla. Vaikka on kahden maalin takaa-ajoasema, aikaa on vielä kosolti. Taas rajaheittomahdollisuus hyökkäyspäässä, mutta tällä kertaa Ranskan puolustus hoitaa vaivatta.

25. min: Islannin pelätty rajaheittokuvio aiheuttaa taas ongelmia. Pitkä heitto oikealta, jatko päällä ja ohjaus luukulta. Bödvarssonin viimeistely-yritys suuntautuu yli.

20. min. MAALI: Ranska johtaa jo 2-0! Paul Pogba! Ranskalla kulmapotku oikealta, Griezmaan antaa. Pogba nousee majesteetillisesti omiin korkeuksiinsa ja puskee kisojen ensimmäiseen maalinsa.

12. min. MAALI: Ranska johtaa 1-0! Giroud! Giroud pelataan vapaaksi vasemmalle. Arsenalin mies etenee päättäväisesti ja laukoo vuorenvarmasti Halldorssonin ulottumattomiin. Matuidi antoi Giroud'lle loistavan pystysyötön.

10. min: Islanti pystyy tekemään tilaa hyökkäyskolmannekselle. Bjarnasonin laukausyritelmä lähtee kuitenkin turhan hätäisesti.

8. min: Bödvarsson mestaroi vastahyökkäystä, mutta Ranskan puolustus pystyy ohjaamaan miehen menon vaarattomalle alueelle.

6. min: Ranska etenee lyhyillä ensimmäisen kosketuksen syötöillä. Laukaisupaikka avautuu Payetille. Hänen vaarallisesti pomppinut vetonsa menee Halldorssonille asti. Islantilaisvahti koppaa pienen haparoinnin jälkeen.

3. min: G. Sigurdsson pääsee laukomaan kohti Lloris'in maalia. Tussuksi jää.

2. min: Ranskan Payet lähettää pitkän vaparin Islannin boksiin, mutta tuloksena on vain vapaapotku Islannille.

Kello 22.02: Ottelu on käynnissä!

Kello 22.01: Keli Saint-Denis'ssä on kostea, mutta ottelun aikana ei ennusteiden mukaan sada.

Kello 21.55: Tuomaristo ja joukkueet marssivat Stade de Francen nurmelle. Ja sitten hymnit kuunteluun.

Kello 21.45: Tämän puolivälierän voittaja kohtaa ensi torstaina välierissä hallitsevan maailmanmestarin Saksan. Kaavion toiselle puolelle on jo varmistunut semifinaali Wales-Portugali. Se pelataan Lyonissa ensi keskiviikkona.

Kello 21.34: Ranskan Antoine Griezmann komeilee kisojen jaetulla ykkössijalla maalipörssissä. Kolmeen maaliin ovat yltäneet myös Walesin Gareth Bale ja Espanjan Alvaro Morata. Islannin kuusi maalia ovat jakautuneet kuudelle eri pelaajalle.

Kello 21.20: Islannin valmentajaparilla Lars Lagerbäck - Heimir Hallgrimsson on käsissään todellinen vakiomiehistö: Islanti aloittaa viidennenkin kisaottelunsa samalla kokoonpanolla.

Kello 21.19: Yksi Ranskan mielenkiintoisista nimistä on 22-vuotias toppari Samuel Umtiti. Lyonin pakki pelaa ensimmäisen A-maaottelunsa, kun Adil Rami on pelikiellossa.

Kello 21.15: Stade de Francen ympäristössä oli turvallisuusuhka ennen ottelua. Lue tästä lisää.

Kello 20.56: Joukkueiden avauskokoonpanot

Ranska: Lloris; Evra, Koscielny, Umtiti, Sagna; Matuidi, Pogba; Payet, Griezmann, Sissoko; Giroud

Islanti: Haldorsson; Sävarsson, Arnason, R. Sigurdsson, Skulason; Gudmundsson, Gunnarson, G. Sigurdsson, Bjarnason; Sigthorsson, Bödvarsson

Kello 20.53: Tervetuloa liveseurantaan! Hetken kuluttua joukkueiden avauskokoonpanot.