Litjan sairastumisella monia vaikutuksia teatterille: Poikkeuksellinen tilanne

Kansallisteatterin ohjelmisto meni uusiksi näyttelijä Antti Litjan sairastumisen ja pitkän sairausloman myötä.

Kansallisteatterin lavalla nähtävän, kirjailija Tuomas Kyrön kirjaan perustuvan uuden Mielensäpahoittaja-näytelmän ensi-ilta on lykkääntymässä ensi vuoteen. Syynä on pääosan esittäjän Antti Litjan sairausloma. Litja sai vakavan sairauskohtauksen viime viikolla.

Näytelmän ensi-illan oli tarkoitus olla alun perin 30.10, mutta perjantaina Kansallisteatteri ilmoitti ensi-illan lykkääntyneen jälleen – näillä näkymin näytelmä nähdään lavalla todennäköisesti vasta syyskaudella 2015.

Kansallisteatterista on luvattu ottaa yhteyttä lipun varanneisiin asiakkaisiin pian. Lipun ostaneille palautetaan rahat takaisin.  Kansallisteatterin tiedotuspäällikkö Mia Hyvärinen kertoi MTV.fille tlanteesta.

– Onhan tämä poikkeuksellinen tilanne meille ja kurja tilanne asiakkaille. Pikkuhiljaa otamme yhteyttä asiakkaisiin ja tarjoamme heille rahoja takaisin. Pyrimme pitämään niin hyvän fiiliksen, kun se tässä tilanteessa on mahdollista.

"Taloudelliset asiat realisoituvat matkan varrella"

Suuresta muutoksesta on luultavasti tulossa tappiota teatterille. Esimerkiksi Mielensäpahoittajan marras-joulukuisista näytöksistä kaikki 14 ovat olleet loppuunmyytyjä.

– Totta kai se tuntuu hetken, kun maksamme rahat takaisin. Jonkun verran on rahojen palauttamisen sijaan vaihdettu myös lippuja suoraa saman illan muuhun näytökseen. Tällainen toiminta tietenkin vähän auttaa. Taloudelliset asiat tulevat realisoitumaan matkan varrella.

Hyvärisen mukaan lipun ostaneet asiakkaat ovat suhtautuneet tilanteeseen maltillisesti.

– He ovat olleet hyvin ymmärtäväisiä ja fiksuja. Kyseessä on kuitenkin hyvin inhimillinen tilanne. Meillä on ihania asiakkaita.

Ainakaan vielä tällä hetkellä Kansallisteatteri ei ole lyönyt lukkoon uutta ohjelmaa peruuntuneiden näytösten tilalle.

– Ohjelmiston suunnitteluprosessi on kuitenkin melko monimutkainen. Työntekijöitä on monessa näytelmässä kiinni ja parhaillaan voi tapahtua neljällä eri lavalla. Mielensäpahoittaja-työryhmän henkilöistä suuri osa on talon omia tyyppejä, joten ihmisille toki riittää töitä.

Antti Litja vieraili MTV3:n Studio55.fi-ohjelmassa syyskuussa, katso haastattelu tästä:

Vieraana näyttelijä Antti Litja 17:42

Lue myös:

    Uusimmat