Lisää yksi "taika-ainesosa" kasvisten keitinveteen – täydellinen maku!

Aki Wahlman paljasti kevään kunniaksi näppärän parsankeittovinkin, joka pätee myös muihin kasviksiin.

Parsa-aika alkaa olla kohta parhaimmillaan ja suomalaisissakin kotikeittiössä ollaan pikku hiljaa innostuttu tästä keväisen terveellisestä raaka-aineesta. Mitä tänään syötäisiin -ohjelmasta tuttu kokki Aki Wahlman on iloinen, että parsat ovat löytäneet tiensä suomalaisten sydämeen.

– Parsaa käytetään nykyään monissa eri muodoissa ja on kiva, että ihmiset uskaltava tehdä siitä ruokaa, vaikka kaapista ei parsakattilaa löydykään. En ole itse asiassa yhtään ravintolaa vielä nähnyt, jossa olisi parsakattilaa käytetty, Wahlman nauraa.

Lisää kasvisten keitinveteen sokeria

Täydellisen parsan salaisuus piilee Wahlmanin mukaan sen keitinveteen lisättävässä "taika-ainesosassa".

– Parsan keitinveteen on laitettava suolan lisäksi yhtä paljon sokeria. Parsan mausta tulee silloin ihan erilainen kuin pelkällä suolalla maustettuna. Jotain muutakin makeutta voi toki veteen lisätä, esimerkiksi siirappia.

Wahlmanin mukaan sokeri tuo parsan aromin esiin aivan erilailla.

– Sama sääntö pätee, kun keitetään mitä tahansa kasviksia: joukkoon pitäisi laittaa aina sokeria. Ei ole mitään eroa keittää porkkanaa tai parsaa. Sokerin tehtävä on taittaa teräviä makuja. Erityisesti valkoisen parsan kohdalla se on tärkeää, koska parsa voi olla kitkerää.

Katso, millaisia vinkkejä Alex Nurmella on parsan keittämiseen. Kokeile herkullista parsapastaa kotona:

Mitä tänään syötäisiin? MTV3-kanavalla joka arkipäivä klo 09:40, 15:15 ja 17:55.

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat