Lisää kaasua – Skoda Octavian kaasuversio sai lisää tehoa ja isommat kaasusäiliöt

Kaasukäyttöiset autot ovat yksi mielenkiintoinen vaihtoehto ympäristöystävällisempää autoiluvaihtoehtoa harkitsevalle. Nyt suomalaisten kestosuosikki, Skoda Octavia, sai merkittävän päivityksen.

Kaasuautoilu on ollut muutaman vuoden ajan tasaisessa kasvussa, eikä syyttä. Maakaasulla ja biokaasulla kulkevat autot ovat paitsi ympäristöystävällisiä, myös taloudellisessa mielessä monesti järkeviä vaihtoehtoja. Etenkin biokaasulla ajettaessa kokonaispäästöt ovat huomattavasti bensiini- tai dieselautoja pienemmät, minkä lisäksi kaasu on edelleen edullisin liikennepolttoaine.

Kaasuautojen tarjonta on kasvanut hiljalleen viimeiseen vuoden aikana. Myydyin kaasuauto on ollut Skoda Octavia, mutta auto on saanut palautetta turhan pienistä kaasutankeista. Käytännössä pelkällä kaasulla on pystynyt ajamaan arkiajoa reilun 300 kilometriä. Paljon ajavalla tämä tarkoittaa useita tankkauskertoja viikossa.

Skoda on kuitenkin kuunnellut palautetta ja tehnyt uudistuksen Octavia G-TEC -malliin. Kaasusäiliöiden tilavuutta on kasvatettu lähes kolmannekselle ja bensiintankkia puolestaan pienennetty. Aiemmin muun malliston kanssa yhtenevä bensiinitankki vei enemmän tilaa, mutta uudistuksen myötä bensiini on selkeämmin varaenergianlähde tankin 11,8 litran tilavuudellaan. Kolmen kaasutankin kokonaiskapasiteetti on uudistuksen jälkeen 17,7 kiloa, mikä riittäää valmistajan mukaan 480 kilometrin ajoon.

Aiempaa suurempien kaasutankkien lisäksi moottori on päivitetty uuteen 1,5-litraiseen turbokoneeseen. Tehoa on nyt tarjolla 96 kW (130 hv), mikä on 15 kW (20 hv) enemmän kuin edeltäjässä. Eteneminen on siis aiempaa pirteämpää myös suuremmalla lastilla.

Kuvat: Valmistaja

Teknavin 16. tuotantokauden uudet jaksot esitetään maanantaisin klo 22.35 MTV3-kanavalla. Uusinnat perjantaisin ja sunnuntaisin MTV3:lla. Lisää ohjelman aiheista löydät osoitteesta www.teknavi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja