Mainos

Lippurahat Luottokunnalta tai matkatoimistoilta

Luottokunta palauttaa lentoyhtiö Flying Finnin Airpron kautta lentolipun ostaneille lippurahat. Myös muiden lentoyhtiöiden kautta lipun ostaneet saavat rahansa takaisin matkatoimistoilta, jos yhtiön toiminta loppuu.

Ilmailulaitoksen sisaryhtiö Airprpo on myynyt Flying Finnin lippuja sekä omaan lukuunsa että välitysmyyntinä. Kuluttaja saa airprolle maksamansa lippurahat takaisin suoraan luottokunnalta ottamalla siihen yhteyttä.

-Lähtökohtana on, että jos kuluttaja on maksanut Visa-kortilla internetissä ostaessaan matkaliput, niin me hyvitämme pelkän reklamaation perusteella kortinhaltijalle tämän toteutumatta jääneen matkan, kertoo toimitusjohtaja Heikki Kapanen Luottokunnasta.

-Jos kuluttaja on ostanut liput matkatoimistosta, niin ensisijainen yhteydenottokohde on matkatoimisto. Olemme sopineet että Airpron osalta kuluttajat voivat suoraan ottaa yhteyttä Luottokuntaan, silloin kun he ovat siellä matkatoimistossa maksaneet Visakortilla, Kapanen jatkaa.

Kansainvälisten luottokorttiyhtiöiden tekemän sopimuksen mukaan asiakkaalla on oikeus saada lentolipustaan etä-kaupassa luottokortilla maksamansa summa takaisin, jos lentoa ei lennetä.

Kolmannes kaikista Flying Finnin lipunmyynnistä kulki Airpron kautta. Asiakas maksoi lipuistaan 100-300 euroa.

Kuluttajavirasto on tyytyväinen Flying Finnin, Airpron ja Luottokunnan tämänpäiväiseen sopimukseen, mikä takaa kuluttajien edun.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 29.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.