Mainos

Lipponen: Täystyöllisys tavoitteeksi

Pääministeri Paavo Lipponen uskoo, että hallitus on pääsemässä hyvin lähelle työttömyyden puolittamistavoitettaan. Hän haluaisi tiukan tavoitteen myös seuraavalle kaudelle. -Täystyöllisyys kuulostaa hyvältä.

Lipponen sanoi tänään Turussa vierailleessaan, että hallituksen työttömyyden puolittamistavoite oli ensimmäinen askel kohti täystyöllisyyttä.
-Kannattaa vastakin asettaa tiukkoja tavoitteita siitäkin huolimatta, että meitä on matkan varrella tästä pilkattu. Nyt kiistattomat tilastot osoittavat, että työttömyys on todella vahvassa laskussa, ja pääsemme varsin lähelle työttömyyden puolittamista.

"Herroja tulossa Helsinkiin"

SDP:n puheenjohtaja ja pääministeri ei ottanut kantaa muiden suurten puolueiden puheenjohtajien asettumiseen kansanedustajaehdokkaiksi Helsingissä.
-Vaalit ovat vasta vuoden päästä. Olen kyllä pannut merkille, että herroja on asettumassa ehdokkaaksi Helsingissä. Asia ei kaipaa sen suurempia kommentteja.

-Kun herrat ovat nyt tulossa Helsinkiin, on minun kai ryhdyttävä hoitamaan maakunnan asioita. Näin helsinkiläisenä tosin olisi mielenkiintoista tietää mihin herrat mahtavat kunnallisveronsa maksaa, Lipponen kuitenkin letkautti.

Turun lääninvankilassa surkeat sellit

Pääministeri Lipponen tutustui vierailunsa aikana myös Turun lääninvankilaan.
-Asiakkaista pidetään kyllä hyvää huolta mutta selliolot eivät ole hyväksyttäviä. Siinä suhteessa tarvitaan parannusta vankien oloihin.

Pääministerin mukaan vankeinhoitohallinnossa asetetaankin asioita parhaillaan tärkeysjärjestykseen.
-Selvityksen alaisia kysymyksiä ovat mm. missä tahdissa uusia vankiloita rakennetaan, nykyisiä korjataan sekä keskitetään tai hajautetaan toimintoja.

Suomi on jo aiemmin saanut EU:lta huomautuksen vanhojen vankiloidemme huonosta kunnosta.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.