Mainos

Lipponen: Nato-kannan sorvaamiselle vielä aikaa

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen korostaa, että mahdollista Nato-jäsenyyttä tulee pohtia osana laajempaa kokonaisuutta, johon liittyvät kysymykset EU:n ja Naton suhteesta ja lähiympäristön tilanteesta.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen kiistää julkisuudessa esiintyneen tulkinnan, että hän pitäisi Suomen Nato-jäsenyyttä väistämättömänä. TV1:n Lauantaiseurassa Lipponen korosti myös, että Suomella ei ole mitään kiirettä eikä paineita pikaisesti ratkaista Nato-kantaansa.

- Periaatteessa meidän olisi hyvä olla mukana läntisten demokratioiden yhteistyöjärjestöissä, Nato mukaan lukien. Tämä asia ei kuitenkaan tällä periaatteella ratkea. Meidän tulee ajatella kansallista turvallisuuttamme, asiasta on päätettävä laajalla yhteisymmärryksellä, pitää olla kansalaisten tuki. Ja meidän nykyinen turvallisuuspoliittinen linjamme on hyvin vankalla pohjalla, Lipponen sanoi.

Lipposen mielestä Nato-kysymystä ei muutenkaan pitäisi typistää puolesta-vastaan -asetelmaksi. Lipponen tähdensi, että mahdollinen Nato-jäsenyys on hyvin laaja kysymys, jonka yhteydessä on Suomen puolustuksen lisäksi pohdittava EU:n ja Naton suhdetta, lähiympäristön tilannetta sekä Naton tulevaa kehitystä. Suomelle mahdollisesti tarjottavan laajennetun rauhankumppanuuden suhteen Lipponen on odottavalla kannalla.

-Emme tiedä, tuleeko tarjous vai ei, hän muistutti.

Lipponen huomautti, että Natossa on asian suhteen sisäisiä erimielisyyksiä. Varsinkin uusissa Nato-maissa on katsottu, ettei jäsenyyden ja ei-jäsenyyden rajaa tulisi hämärtää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.