Mainos

Lipponen kutsui työmarkkinajärjestöt tapaamiseen

Pääministeri Paavo Lipponen kutsuu työmarkkinajärjestöt koolle tiistaina 26. syyskuuta käsittelemään syksyn tulopoliittista tilannetta. Lipponen myös ihmettelee Suomen Pankin johtajista syntynyttä kohua.

Lipponen haluaa tulopoliittiset keskustelut käyntiin


Lipposen mukaan neuvottelut voidaan aloittaa, kun vaikea työsopimuslakikiista on saatu raivattua alta pois. Tapaamisessa on tarkoitus selvittää, miten tuloneuvotteluissa nyt lähdetään liikkeelle. Samalla selvitetään onko mahdollisuuksia pidempiaikaiseen ratkaisuun. Hallitus käsitteli eilen saavutettua työsopimuslakia koskevaa ratkaisua ja yleistä työmarkkinatilannetta tänään aamupäivällä. Työsopimuslain uudistusta koskevaa esitystä ei kuitenkaan tuoda teknisistä syistä eduskuntaan vielä ensi viikolla. Eduskunta saa esityksen joka tapauksessa kahden viikon kuluessa.

Tupon esteet poisHallitus sai myös selvitykset työttömyysturvaa ja osa-aikaeläkkeitä pohtineiden työryhmien työstä. Osa-aikaeläkettä koskevaan järjestelmään ei toimitusjohtaja Kari Puron johtaman työryhmän päätösten mukaan tehdä muutoksia ennen vuotta 2002. Toinen budjettiriihessä asetettu työryhmä on pohtinut työttömyysturvaa ja työllisyyspolitiikkaa. Vakuutusneuvos Matti Toiviaisen johtaman ryhmän kysymyksiä laitetaan jatkoselvittelyyn.

Molempien työryhmien ratkaisut ovat työsopimuslakia koskevien kiistojen ohella olleet esteenä tuloneuvottelujen aloittamiselle. Nyt tehtyjen päätösten katsotaan luovan mahdollisuudet monivuotisen tupo-ratkaisun synnylle.

Pankkijohtajista turha kohu

Keskustelu Suomen Pankista sen sijaan saa Lipposen kulmat kurtulle. Aikaisemmin hän on vastustanut virkamiesklikkiä Suomen Pankkiin, nyt sellainen on näköpiirissä. Lipposen mielestä kohu Suomen Pankin johtajista on paisunut yli äyräidensä.

Hallituslähteistä on uumoiltu, että asiasta vastaava Suvi-Anne Siimes esittäsi paikalle Johnny Åkerholmia ja EU:n komission neuvonantajaa Anne Brunilaa, eli keskustan Mauri Pekkarinen olisi pelistä pois.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.