Lipponen kommentoi Kataisen eroa – katso haastattelu

Studio55.fi -ohjelmassa vieraillut Paavo Lipponen kertoo oman mielipiteensä päämisteri Jyrki Kataisen päätöksestä jättää kotimaan politiikka.

Entinen pääministeri Paavo Lipposen sanoo, ettei hän ole tuomitsemassa Jyrki Kataisen päätöstä jättää kotimaan politiikka. Asiassa pitää kuitenkin Lipposen mukaan erottaa henkilökohtainen ja poliittinen puoli.

– Hänen oma elämänsä on hänelle tärkeä, ja sitä pitää ymmärtää. Poliittinen puoli on sitten toinen asia. Ei ole mielestäni täysin selvää, mitä tästä seuraa, Lipponen toteaa.

Lipponen toivoo, ettei poliittisen linjan jatkuvuus kärsisi tilanteesta.

– Toivottavasti saadaan nimenomaan sellainen talous- ja finanssipolitiikan jatkuvuus, että Suomen taloutta voidaan kehittää pitkäjänteisesti. Se on pääasia, Lipponen sanoo.

Lipponen uskoo, että pääministerin toimi on nykyään hyvin rankka, mahdollisesti rankempi kuin ennen.

– Nämä nykyiset nuoret johtajat ovat todella kovilla. Ongelma on siinä esimerkiksi verrattuna 90-lukuun, että maailmantaloudesta ei ole odotettavissa mitään vetoapua. Kotimaisilla toimilla pitäisi korjata asiat. Sen vuoksi rakenteelliset uudistukset ovat erittäin tärkeitä, Lipponen kommentoi.

Lipposen mukaan tästä syystä kaikkien suomalaisten tahojen, myös korkeiden tahojen, pitäisi tukea hallitusta uudistuspyrkimyksissä.

Miten Lipponen kommentoi Venäjän poliittista linjaa? Katso Lipposen haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja