Mainos

Linnan juhlissa nähdään kymmenkunta Anne-Mari Pahkalan suunnittelemaa pukua: "Minulla on paljon vaikuttajanaisia asiakkaina"

2:27

Pukusuunnittelija Anne-Mari Pahkala suunnittelee ylellisiä ja eettisesti kantaaottavia pukuja useille eri itsenäisyyspäivän vastaanoton vieraille.

Pukusuunnittelija Anne-Mari Pahkala, 33, elää vuoden kiireisintä aikaa. Hänen suunnittelemiaan Linnan juhlien asukokonaisuuksia tullaan näkemään tänä vuonna itsenäisyyspäivän vastaanotolla kymmenkunta.

Pukuja tullaan näkemään eri yhteiskuntavaikuttajien, sekä silmää tekevien linnan kuningattarien yllä. Yhteistä pukujen kantajille on Pahkalan mukaan eettiset arvot sekä halu kertoa vahvan naisen tarinaa.

– Minulla on paljon vaikuttajanaisia asiakkaina, joille eettiset arvot ovat niin tärkeitä, että he eivät halua ylellisessä ilta-asussakaan käyttää mitään eläinperäisiä tuotteita. Pystyn tarjoamaan heille esimerkiksi merestä kerätyistä muovipuolloista valmistettua kierrätysmateriaalia, joka on uudistuotantona valmistettu, Pahkala kuvailee.

Videolla pääset kurkistamaan Anne-Marin työhuoneelle. Katso miltä merestä kerätyistä muovipulloista valmistettu puku näyttää!

Asiakkaina politikkoja ja tv-maailman tähtiä

Suunnittelijan pukuja on nähty Linnan juhlissa jo useina vuosina. Hänen vakioasiakkaisiin kuuluu kokoomuksen kansanedustaja Sofia Vikman, joka käyttää nyt kuudetta kertaa Pahkalan suunnittelemaa pukua yllään. Myös musiikkialan vaikuttajat, kuten Jannika B ja Saara Aalto luottavat naisen näkemyksiin esiintymisasuissaan.


Pahkalan kantaaottavat puvut ovat herättäneet kiinnostusta pukujen eettisen arvojen suhteen. Ensimmäinen eettisiin arvoihin perustuva Linnan juhlien puku suunniteltiin Pahkalan toimesta Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaaralle vuonna 2014.

Lentokoneesta nähty näky sai suunnittelijan havahtumaan

Pahkala on toiminut pukusuunnittelijana jo lähes 10 vuotta. Hän haluaa kertoa töillään tarinaa, missä yhdistyy muoti ja pohdinta ihmisyyden ja luonnon välillä. Matka Kiinaan vuonna 2015 havahdutti taiteilijan nähtyään roskien saastuttaman suurkaupungin tilan.

– Katsoin lentokoneesta alas ja tajusin sen saasteen määrän. Se vahvisti minun näkemystäni, että minun täytyy muotitaiteessani tuoda tätä esille ja ottaa kantaa, Pahkala kuvailee.

Pohjanmaalta kotoisin oleva suunnittelija kertoo luontosuhteen ja oman tyylin löytämisen olevan hänelle erityisen tärkeää.

– Hengitän sitä. Luonto on vain osa minua. Olen pohtinut paljon tässä 10 vuoden aikana minun design-filosofiaa ja olen ymmärtänyt, että täytyy uskaltaa rakastaa sitä omaa asiaa, mikä on ihmisyyden yhteys luontoon, Pahkala kuvailee.

 Kaikki Linnan juhlista täältä.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja