Mainos

Linnan juhlien teema julki! Sauli Niinistö: "Erottamaton osa Suomea ja suomalaisuutta"

0:36

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana on tänä vuonna yhteinen ympäristömme.

VIDEO: Presidentti Sauli Niinistö ulkoilutti Lennu-koiraansa Kesärannan liepeillä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio kutsuvat tänä vuonna itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle niin pieniä kuin suuria ilmasto- ja ympäristötekoja tehneitä suomalaisia.

– Ympäristö ja luonto ovat erottamaton osa Suomea ja suomalaisuutta. Ilmastonmuutoksen myötä Suomi voi tulevaisuudessa näyttää hyvin toisenlaiselta. Vastuu on meidän käsissämme, presidentti Niinistö sanoo Tasavallan presidentin kanslian tiedotteessa.

Tasavallan presidentin kanslia on jo aiemmin kertonut ympäristöohjelmastaan, jonka tavoitteena on pienentää kanslian hiilijalanjälkeä vähintään kahdella kolmasosalla helmikuuhun 2024 mennessä. Itsenäisyyspäivänä ympäristö huomioidaan kutsuvieraiden lisäksi myös vastaanoton tarjoiluissa ja koristeluissa.

Ympäristöinnovaatiot näkyvät lisäksi rouva Jenni Haukion juhlapuvussa, jonka Aalto-yliopisto valmistaa ekologisesta Ioncell-kuidusta.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio kutsuvat itsenäisyyspäivänä Presidentinlinnaan noin 1 700 eri tavoin ja eri aloilla ansioitunutta suomalaista. Kunniavieraina on sotiemme veteraaneja ja lottia. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton kutsujen postitus on alkanut.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja