Mainos

Linna-konkari Zyskowiczilta rohkea ehdotus: "Kansanedustajan voisi kutsua vain joka toinen vuosi"

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz on osallistunut vaimonsa kanssa Linnan juhliin yli 30 kertaa pitkän poliitikonuransa aikana. Zyskowicz ehdottaakin MTV Uutisten haastattelussa, että kansanedustajien osallistumista juhliin kannattaisi jakaa eri vuosille.

Zyskowicz korostaa, että osallistuminen on hieno kunnia, mutta myöntää, että samat juhlallisuudet vuodesta toiseen alkavat väkisinkin tuntua rutiininomaisilta.

– Olen itse suoraan sanottuna ajatellut, että kun kansanedustajat kaikki kutsutaan joka vuosi, ei olisi ihan mahdoton ajatus, että kansanedustaja kutsuttaisiin joka toinen vuosi eli puolet ja puolet. Silloin olisi paljon enemmän tilaa kutsua sellaisia vieraita, joille tämä on ainutkertainen tapahtuma, Zyskowicz sanoo MTV Uutisille.

Vastaavaa on ehdotettu myös perssuomalaisten joukosta, mitä Zyskowicz ei tiennyt. Hän kuitenkin huomauttaa, että presidentit ovat aika ajoin miettineet asiaa. Hän uskoo, että ajatuksella voisi olla toteuttamismahdollisuuksia.

– Toivon, että tulevat presidentit miettisivät ja miksei nykyinenkin, hän sanoo.

Zyskowicz huomauttaa, että joskus on esitetty myös, että kansanedustaja osallistuisi Linnan juhliin vain kerran vaalikaudessa. Hänen mielestään kuitenkin puolet ja puolet joka toinen vuosi olisi kaikkein käyttökelpoisin ajatus.

– Se voisi olla ehkä pieni askel siihen suuntaan, että yhä useampi suomalainen voisi osallistua.

3:50:00


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.