Linjaus: Noin 80 suomalaissotilasta jatkaa osallistumista Isisin vastaiseen operaatioon ensi vuoden loppuun asti

Suomeen palanneiden Isis-äitien taustat puhututtavat – voiko ääriajattelusta päästä eroon? 9:07
Suomeen palanneiden Isis-äitien taustat puhuttavat.

Suomi jatkaa osallistumista Isisin vastaiseen operaatioon Irakissa noin 80 sotilaalla ensi vuoden loppuun asti.

Asiasta linjattiin tänään tasavallan presidentin sekä ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunnan yhteisessä kokouksessa eli niin kutsutussa tp-utvassa.

Osallistuminen OIR-operaatioon (Operation Inherent Resolve) sisältää koulutus- ja neuvonantotehtäviä sekä niihin liittyviä esikunta-, hallinto- ja tukitehtäviä, valtioneuvosto kertoo tiedotteessaan.

Valtioneuvoston mukaan eduskunta saa asiasta selonteon sotilaallisesta kriisinhallinnasta annetun lain mukaisesti.

Suomalainen kriisinhallintajoukko on antanut koulutus- ja neuvonantotukea Irakin viranomaisille kesäkuusta 2015 lähtien. Pääosa joukosta kotiutettiin keväällä koronapandemian vuoksi.

Suomi osallistuu tällä hetkellä kymmeneen sotilaalliseen kriisinhallintaoperaatioon YK:n, EU:n ja Naton sekä kansainvälisen Isisin vastaisen koalition puitteissa. Yhteensä niihin osallistuu noin 400 sotilasta.

Tp-utva keskusteli perjantaina kriisinhallinnan ohella puolustusselonteon valmistelusta ja Yhdysvaltain presidentinvaaleista.

–  Yhdysvallat on Suomelle tärkeä kumppani. Suomi pitää tärkeänä suhteiden jatkuvuutta, laaja-alaisuutta ja pitkäjänteisyyttä, tiedotteessa kirjoitetaan.

Lue myös:

    Uusimmat