Lindsey Vonnilta sokkipaljastus: Red Bull tarjosi F1-paikkaa – raskaaksi tulemista koskenut vaatimus kaatoi koko suunnitelman

Alppihiihtotähti Lindsey Vonn kertoo saaneensa takavuosina sponsoriltaan Red Bullilta tarjouksen päästä osaksi yhtiön F1-kuljettajaohjelmaa, mutta ehdotuksen kääntöpuolella oli vaatimuksia, jotka tuntuivat täysin kohtuuttomilta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Vonn paljastaa F1-tarjouksen tausta In Depth with Graham Bensinger -podcastissa. Amerikkalaislaskija pääsi vuonna 2016 testaamaan Formula Renault 3.5 -autoa Itävallan Spielbergin radalla, mutta tämä oli itse asiassa vain jäävuoren huippu isommassa suunnitelmassa.

– Minä melkein pohdin silloin formula ykkösiin siirtymistä, Vonn tokaisi kesken jutustelun.

– Itse asiassa halusin tulla kilpa-ajajaksi. En pystynyt siihen, koska he vaativat minulta sitoutumista kolmeksi vuodeksi esimerkiksi siihen, etten saa tulla raskaaksi tai tehdä mitään muutakaan.

– Ajattelin, että no, enpä tiedä, haluanko oikeasti tehdä tätä, hän jatkoi.

F1-sarjassa on nähty historian aikana vain kourallinen naisia auton ohjaamossa, mutta Vonnin mukaan kyse tosiaan oli Red Bullin ajopaikasta.

– He sanoivat, että sinun täytyy olla täysin sitoutunut. Sanoin, että miksi täytyy olla, joten totesin sitten, että okei, en sitten ehkä tee tätä, Vonn nauroi.

– Mutta se olisi ollut minulle jännittävää. Rakastaisin tuollaista. He sanoivat, että jos en onnistu siinä, aina voisin mennä Nascariin.

Useasti F1-varikolla nähty Vonn toteaa, että myös rahalla oli oma arvonsa tarjouksen pohtimisessa. Yhden F1-kuskin vuosipalkka vastaa hänen mukaansa pitkälti rahasummaa, jolla koko alppihiihtoa pyöritetään vuoden verran.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja