Lindsey Vonn paljastaa upean uransa kipeän hinnan, edessä kova päätös: "Maksan nyt menestyksestäni"

Lindsey Vonn kaatui – laski kyynelehtien maaliin 0:42
Lindsey Vonn kaatui uransa viimeisessä super-G-kilpailussa vuonna 2019 – laski kyynelehtien maaliin.

Alppihiihtotähti Lindsey Vonn lopetti upean uransa polvivaivojen piinaamana keväällä 2019. 82 maailmancupin osakilpailua voittanut ja olympia ja MM-kultaa urallaan pokannut Vonn sanoo sveitsiläisen Blickin haastattelussa uuteen elämäntilanteeseen totuttelemisen olleen haastavaa. Polvivaivat ovat yhä osa yhdysvalataisen elämää. 

Eniten Vonn sanoo kaipaavansa alppihiihdosta kilpailuja ja kilpailemista. Nykyisin hänen elämästään puuttuu selvä maali.

– Ennen minulla oli elämässäni selvä kohde, johon suuntasin. Kun lopetin, se oli vaikeaa. Totuttelen ja opettelen vielä elämään tätä elämäni toista lukua. Kuka olen? Mitä haluan? Kaikki on jännittävää, mutta eri tavalla kuin hiihdossa. Ikävöin lunta, mutta minun täytyy katsoa eteenpäin ja kokeilla uusia asioita, Vonn sanoo Blickin haastattelussa.

Vonn on lopettamisestaan huolimatta jatkanut kovaa harjoittelua. Hän sanoo treenamisen pitävän mielen positiivisena sekä helpottavan polvikipuja, jotka vaivaavat jatkuvasti.

Vonnin mukaan hänen polvensa ei enää kuntoudu entiselleen.

– Minun pitää luultavasti hankkia tekonivel polveeni lähivuosina. Näyttää siltä, että polvi ei tule paremmaksi ilman sitä. Olen saanut polveeni paljon pistoksia ja koittanut olla harjoittelematta lainkaan, mutta se on aina kipeä. Se on, mikä on. Maksan nyt menestyksestäni.

Kivuista huolimatta Vonn sanoo menestyksen olleen kipujen arvoista.

– Tekisin sen uudelleen.

Lue myös:

    Uusimmat