Linda Lampenius pysytteli pitkään pois Suomen areenoilta – "Täällä on ollut minua kohtaan asenne"

Linda Lampenius: En enää pelkää Peter Nygårdia 1:54
Viulisti Linda Lampenius kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, millaiset jäljet julkinen riita liikemies Peter Nygårdin kanssa häneen jätti. –Enää en pelkää Nygårdia.

Viulisti Linda Lampenius kertoo saaneensa lämpimän vastaanoton tullessaan Suomeen konsertoimaan pitkästä aikaa.

Linda Lampeniuksella on pitkästä aikaa edessä pidempi konserttikiertue Suomessa. Edellisestä on vierähtänyt jo 25 vuotta. Lampenius konsertoi tässä kuussa yhdessä Apocalyptican sellisti Perttu Kivilaakson kanssa eri puolilla Suomea Joulun maagiset sävelet -kiertueella.

Lampenius kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa, että suurin syy poissa pysymiseen on vuosikymmenten takaiset otsikot kiistasta liikemies Peter Nygårdin kanssa. 

– On monta syytä siihen, etten ole konsertoinut Suomessa, mutta ehkä suurin syy on kaikki se, mikä liittyy Nygårdiin ja miten se on vaikuttanut mun elämään. Siihen on vaikuttanut asenne, joka täällä on ollut mua kohtaan. En ole jaksanut lähteä purkamaan sitä kaikkea, mitä mua vastaan oli täällä rakennettu, Lampenius sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Lampenius tapasi Nygårdin Yhdysvaltain-vierailullaan vuonna 1997 ja kertoi Suomeen takaisin tultuaan näkemistään epämiellyttävistä asioista. Nygård haastoi hänet oikeuteen 40 miljoonan korvausvaateella, ja Lampeniuksen piti muun muassa pyytää mieheltä julkisesti anteeksi päästäksesi irti kanteesta. 

Suomalaiskanadalainen Peter Nygård joutui sittemmin syytteeseen useista seksuaalirikoksista ja on ollut vangittuna vuoden 2020 joulukuusta lähtien.

Yllä olevalla videolla Linda Lampenius avaa tarkemmin, mitä hän ajattelee tapahtumista Nygårdin kanssa yli 20 vuotta sitten.

Linda Lampenius muutti Ruotsiin vuonna 2002. Hän kertoo kuitenkin ikävöivänsä Suomeen ja olevansa valmis muuttamaan synnyinmaahansa vaikka heti. Lampenius on naimisissa ruotsalaisen Martin Cullbergin kanssa, ja heillä on kaksi tytärtä.

– Haluaisin muuttaa tänne saman tien. Suomi ja Ruotsi ovat samantyyppisiä maita, mutta Suomi on Suomi ja synnyinmaani, jota rakastan. Lapseni pärjäisivät täällä kyllä. He voisivat mennä ruotsinkieliseen kouluun ja oppisivat suomen nopeasti. Mutta mieheni ei puhu suomea….ne on ne miehet, Lampenius selitti nauraen, miksi perhe pysyy ainakin toistaiseksi Ruotsissa.


Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat