Linda Lampeniuksella on tiukka sääntö itselleen lastensa suhteen: "Tytöt eivät saa ikinä sanoa, että olisin ollut..."

Viulisti Linda Lampenius kertoo avoimesti omasta lapsuudestaan sekä tavasta, jolla hän pyrkii omat lapsensa kasvattamaan.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa nähtävä Linda Lampenius kertoo koskettavasti omasta lapsuudestaan ja siitä, millaisen lapsuuden hän haluaa itse lapsilleen tarjota. Lampeniuksen vanhemmat työskentelivät molemmat teatterissa, ja tämän vuoksi perheellä ei ollut juurikaan yhteistä aikaa.

Linda Lampenius on itse kahden tytön äiti. Vuonna 2009 ja 2013 syntyneet Olivia ja Cecilia ovat Lampeniuksen silmäterä, ja hän on hyvin tarkka siitä, että lapset saavat äitinsä aikaa riittämiin.

– Olen kauhean tarkka siinä, että tytöt eivät saa ikinä sanoa, että olisin ollut sellainen äiti, että minulla ei ole ollut aikaa, Lampenius kertoo.

– Monta kertaa kyllä olen joutunut sanomaan ei kiertueille tai töille yleensäkin. Se ei aina ole ollut sillä tavalla helppoa, Lampenius täydentää.

Kun vuosia maailmaa työnsä perässä kiertänyt viulisti tapasi elämänsä rakkauden, juristi Martin Cullbergin, asettui elämä Tukholmaan.

– Olin melkein 37, kun me tapasimme Martinin kanssa. Olemme olleet kuitenkin jo 12–13 vuotta yhdessä. Olin elänyt sellaista omaa artistielämääni ihan pikkutytöstä asti, Lampenius kertoo.

Lampenius myöntää muistelevansa maailmalla vietettyjä aikoja lämmöllä.

– Minulle tulee sellainen klaustrofobinen tunne välillä olla niin paljon Ruotsissa kuin mitä olen, hän toteaa.

Yökylässä Maria Veitola MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa torstaisin klo 21.

Lue myös:

    Uusimmat