Lilibet-nimi puhuttaa nyt, muttei se ole ainut laatuaan – tässä ovat hellyttävimmät kuninkaallisten toisistaan käyttämät lempinimet!

2:33
Tällainen oli prinssi Philipin elämä kuningatar Elisabetin rinnalla

Kulissien takana kuninkaalliset kutsuvat toisiaan mitä suloisemmilla lempinimillä.

Yksi tunnetuimmista kuninkaallisista lempinimistä on ollut viime päivinä monien huulilla, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan tiedottivat, että heidän 4. kesäkuuta syntynyt tyttärensä saa nimekseen Lilibet Diana. Kuningatar Elisabet on tunnettu lapsuudestaan saakka perhepiirissään lempinimellä Lilibet, ja sitä ovat saaneet käyttää ainoastaan kuningattaren läheisimmät ihmiset. 

Lilibetin lisäksi Elisabetilla on toinenkin hyvin tunnettu lempinimi: edesmennyt prinssi Philip kutsui vaimoaan hellyttävällä lempinimellä Cabbage, joka tarkoittaa kaalia. Ei ole täysin varmaa, mikä on lempinimen historia, mutta sen on arveltu juontavan juurensa ranskankieliseen hellittelysanontaan "mon petit chou", joka kääntyy muotoon "minun pieni kaalini". Cabbagen lisäksi juuri prinssi Philip kutsui vaimoaan myös Lilibetiksi. 

Vuonna 2016 julkaistussa, kuningatar Elisabetin 90-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tehdyssä dokumentissa prinssi Williamin puoliso herttuatar Catherine paljasti, että hänen lapsensa prinssi George ja prinsessa Charlotte kutsuvat isoisoäitiään Elisabetia lempinimella Gan-Gan. 

Prinssi William puolestaan on tiettävästi kutsunut vaimoaan Catherinea lempinimellä Poppet. William itse tuli tunnetuksi lapsena äitinsä prinsessa Dianan käyttämällä lempinimellä Wombat. 

– En pääse siitä enää eroon, se alkoi kun olin kaksivuotias, William vitsaili vuonna 2007. 

Catherinen ja Williamin tytär Charlotte on lempinimeltään Lottie, sekä prinssi Williamin tiedetään kutsuvan tytärtään myös nimellä Mignonette. Isoveli George tunnistaa sen sijaan lempinimensä PG. 

Harrylla ja Meghanilla on myös lempinimet toisilleen. Alkuvuodesta Harry nähtiin James Cordenin talk show'ssa tutustumassa Los Angelesin nähtävyyksiin yhdessä juontajan kanssa. Kiertoajelun lomassa Harry soitti vaimolleen Meghanille, joka kutsui miestään puhelussa lempinimellä Haz.

– En tiennyt, että kutsumme sinua Haziksi nyt, Corden ihmetteli ohjelmassa nauraen. 

Harryn ja Williamin isän prinssi Charlesin ja tämän puolison herttuatar Camillan takavuosien lempinimet toisilleen ovat jopa surullisen kuuluisat. Charles ja Camilla kutsuivat toisiaan salaa nimillä Fred ja Gladys kun he ylläpitivät salasuhdettaan. 

Charlesin ja Camillan salasuhde paljastui prinssin entiselle puolisolle prinsessa Dianalle lähteiden mukaan parin häiden alla vuonna 1981, kun Diana löysi Charlesin lahjan Camillalle. Lahja oli rannekoru, johon oli kaiverrettu nimet Fred ja Gladys. 

Kuninkaallisia on kutsuttu myös ei-niin-mairittelevilla lempinimillä, usein esimerkiksi henkilökuntansa toimesta. Elisabetin edesmennyt sisko prinsessa Margaret muun muassa tunnettiin henkilökuntansa keskuudessa nimellä "Her Rude Highness" eli hänen röyhkeä korkeutensa. Prinssi Charlesia on nimitetty tiettävästi puolestaan lempinimellä "Pampered Prince" eli hemmoteltu prinssi. 

Lähteet: People, CheatSheet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja