Mainos

Liki 300 kuntaa hakee lisätukea

Talouskasvu ja syksyn kunnallisvaalit lupailevat vain vähäisiä äyrikorotuksia ensi vuodelle. Isot kunnat menestyvät, mutta moni pieni kunta ei ole vieläkään saanut talouttaan tasapainoon.

Vajaan viidensadan suomalaiskunnan yhteenlaskettu taloustilanne näyttää varsin hyvältä. Työllisyyden kasvu ja palkkojen nousu tuovat mukavasti täytettä myös kuntien kirstuihin. Vaikka paineet korottaa veroprosenttia eli äyriä ovat pienet, korotuksilta tuskin kokonaan vältytään.

Viime syksynä peräti 83 kuntaa nosti veroäyriään. Haarukka on nyt 15,5:stä lähes 20:een. Tänäkin vuonna mahdollisia nostajia kuntien joukossa riittää.

Harkinnanvaraisia avustuksia hakee tänä vuonna 285 kuntaa. Vaikeuksissa olevat kunnat ovat alle 6000 asukkaan kuntia. Viime vuonna hakijoita oli 271 ja avustuksia myönnettiin yli 90 kunnalle. Päätökset avustuksista tehtäneen marraskuussa. Valtion budjetissa on varattu tähän tarkoitukseen 420 miljoonaa markkaa.

Saapuneissa hakemuksissa anotaan yhteensä 1,3 miljardia markkaa. Avustusten myöntämisestä päätetään valtioneuvostossa kunta- ja alueministeri Martti Korhosen (vas.) esityksestä. Jos päätös on myönteinen rahat tulevat hakijalle joulukuussa. Harkinnanvaraista tukea annetaan kunnalle, joka on poikkeuksellisten tai tilapäisten syiden vuoksi taloudellisesti ahtaalla.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.