Lähes 10 000 vailla sähköjä – ajokelistä varoituksia

Puuskainen tuuli on katkonut laajalti sähköjä. Tällä hetkellä lähes 10 000 taloutta on sähköttä. Sähköttömien talousten määrä on vaihdellut aamun aikana, mutta viimeiset tunnit sähköttömien talouksien määrä on kasvanut.

Eniten sähköttömiä talouksia on aamun aikana ollut Porissa, missä valot eivät syttyneet lähes 1500 asunnossa. Vuorokauden aikana ilman sähköä on ollut esimerkiksi Jämsässä yli 4400 asiakasta.

Aamuyhdeksän jälkeen sähkökatkoja on ollut 57 kunnassa kahdellatoista yhtiöllä. Eniten aamuyhdeksän jälkeen sähkökatkoja on Kauhavalla, jossa lähes 3500 taloudelta puuttuu sähköt.

Eniten sähköttömiä asiakkaita on Elenia Oy:lla, jonka asiakkaista yhteensä yli 9000 on ollut aamun aikana sähköttä.


Ajokelistä varoituksia

Vaasan hätäkeskuksesta kerrottiin aamulla STT:lle, että Pohjanmaalla ja Keski-Suomessa oli ollut paljon hälytyksiä esimerkiksi teiden ja talojen päälle kaatuneista puista. Tuuli on tehnyt tuhoja etenkin Kokkolan ja Pietarsaaren seudulla.  

Ajokeli on muuttunut aamuyöllä huonoksi Länsi- ja Pohjois-Lapissa. Tieliikennekeskuksen mukaan maanteillä ei kuitenkaan ole tullut tietoon yöllä pahoja turmia.

Päätiet ovat pysyneet auki, mutta etenkin Pohjanmaalla pikkuteillä saattaa olla kaatuneita puita.  

Junaliikenteessä on ainakin aamulla syytä varautua Pohjanmaan radalla viivästyksiin. Syynä on sähkökatkos Härmän kohdalla.

Illalla junat myöhästelivät jo Vaasan ja Seinäjoen sekä Haapamäen ja Seinäjoen välisillä radoilla.

Myrsky on aiheuttanut joidenkin laivavuorojen peruutuksia sekä ainakin yhden kotimaan lennon perumisen.

Lue myös:

    Uusimmat