Mainos

Liitorata ja pyörähyppyri: sisäpuistot kamppailevat kävijöistä entistä hurjemmilla keinoilla

Sisäliikuntapuistot kasvattavat suosiotaan. Sateinen kesä sopii puistoille, kun lapsiperheet valitsevat sisähuvit mieluummin kuin koleat uimarannat.

Reippailupuisto Huimala rakentaa Helsinkiin keskusta, jossa riittää vauhtia myös aikuisille. Liki 20 metriä korkean halliin katonrajaan viritetään liitorata, jolla voi kiitää hallin päästä päähän valjaiden varassa. Vauhtia radalla kiitäjälle kertyy parhaimmillaan 40 kilometriä tunnissa.

Sisäpuisto rakentuu Hartwallin vanhaan pullovarastoon. Liitoradan lisäksi hallissa voi testata omia rajojaan vaikka hyppäämällä vaijerin varaan.

– Kovin itsensä voittamisen tunne tulee siitä, kun hyppää 20 metristä vaijerin varassa alas, Huimalan toimitusjohtaja Kimmo Stude, toimitusjohtaja Kimmo Stude arvelee.

Kävijöistä kova kisa

Huimala tavoittelee uuteen puistoon 200 000 vierasta vuodessa. Kisa kävijöistä on kovaa. Vauhtilajeja nuorisolle tarjoaa myös Vantaan Superpark, joka aloitti toimintansa tammikuussa. Sinne odotetaan 150 000 kävijää tänä vuonna. 

– Meillä on leikkiä, freestyleä ja lajitestausta. Kaikki laitteet on suunniteltu niin, että aikuiset voivat olla niissä mukana, Superpark Vantaan johtaja Sami Suominen kertoo.

Aivan kaikkia hallin temppumahdollisuuksia Suominen ei ole kokeilut.

– En ole vielä itse uskaltanu hypätä hyppyristä pyörällä. Mutta senkin teen vuoden sisään.

Sisäliikuntapuistot rantautuivat Suomeen kymmenisen vuotta sitten. Ensimmäinen Hoplop-puisto avattiin Vantaalle vuonna 2006. Nyt Hoplopilla on parikymmentä toimipaikkaa eripuolilla Suomea. Kävijöitä on vuodessa noin 1,5 miljoonaa, toimitusjohtaja Tomi Pulkki kertoo. 

Uusia puistoja tulossa

Sisäseikkailujen suosio on muutenkin kasvussa. Superparkkeja on Vantaan lisäksi Oulussa ja Vuokatissa. Lähivuosina puistoja avataan lisää. Myös Hoplop aikoo jatkossa laajentaa uusille paikkakunnille.

– Vähintään kymmenen puistoa tehdään vielä Suomeen. Myös vanhoja paikkoja uusitaan. Tällä hetkellä rakennamme Turkuun täysin uutta Hoplopia. Lappeenrantaan tulee puisto, joka on tuplasti nykyistä suurempi, Pulkki kertoo.

Nuoret kävijät ovat tyytyväisiä nykyiseenkin tarjontaan.

Patrik Nummelinin päivään oli jo vierailun alussa mahtunut monenlaista.

–En tiiä, kaikkee, hyppinyt palikoihin, juossu ympäriinsä

Volttejakin 10-vuotias Patrik voisi tehdä, jos huvittaisi.

– Mä osaan, mutta en mä jaksa. Voin mä yrittää tos jossain vaiheessa.

Jessi Uronen hyppi vaahtomuovin sekaan toisella puolella suurta hallia. 

– Oon ajanut polkuautolla, hyppiny trampoliinilla, tehnyt temppuja, kiipeillyt.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.