Liikuttavaa toimintaa Gazan konfliktialueella: Koulubussina toimii kärryä vetävä aasi

Koulubussiin ei ole rahaa: Mies kuljettaa lapsia aasilla kouluun Gazassa konfliktin keskellä 2:31
Katso videolta, miten koulukyydit aasilla onnistuvat Gazan konfliktialueella.

Köyhän konfliktialueen keskellä Khan Younisin pakolaiskeskuksessa koulukuljetus tapahtuu bussin sijaan aasilla.

Kun Loya Abu Sahloul viheltää aamuisin pilliinsä, Gazan palestiinalaisalueen rakennuksien uumenista tallustelee pieniä kyytiläisiä.

Suurin osa lapsista on esikouluikäisiä, jotka olisivat liian nuoria kävelemään itse kouluun tai päiväkotiin. Alueen asukkailla ei ole varaa koulubussiin, joka maksaisi kuukaudessa yhden lapsen osalta noin 40 sekeliä, eli noin 10 euroa.

Niimpä Sahloul tarttui toimeen. Nyt hän kuljettaa noin 20 lasta kouluihinsa ja päiväkoteihinsa päivittäin. Hän saa yhden lapsen kuljettamisesta palkkioksi kuukaudessa 5 sekeliä, eli hiukan päälle euron.

– Kohtelen heitä kuin omia lapsiani. En jätä lasta yksin ja katson hänen peräänsä, kun jätän hänet kyydistä pois, 33-vuotias aasikärryä kuljettava Sahloul kuvailee.

Israelin miehittämällä kaistaleella myös lapset saavat osansa konfliktista, jota muun muassa ihmisoikeusjärjestö Amnesty luonnehtii rotusorroksi. Järjestö kertoo kymmenien lasten kuolleen Israelin joukkojen tekemissä iskuissa Gazassa viime vuoden aikana.

YK:n pääsihteerin Antonio Guterresin mukaan tilanne miehitetyillä palestiinalaisalueilla on tällä hetkellä tulenarin vuosiin.

Uutiskanava Reuters vieraili Khan Younisin alueella Gazassa, jossa koulukuljetus keskellä konfliktialuetta tapahtuu aasin avulla. 

*Päivitys kello 10.31: Artikkeliin lisätty video.

Lue myös:

    Uusimmat