Liikuntakyvyttömän avopuolisonsa taposta syytetty mies mielentilatutkimukseen

Mies ojensi naiselle yliannoksen lääkkeitä ja insuliinikynän, nainen söi lääkkeet ja pisti itse insuliinin.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on määrännyt mielentilatutkimukseen miehen, jota syytetään liikuntakyvyttömän avopuolisonsa taposta.

Oikeus toteaa, että syytetty ojensi naiselle insuliinia ja muita lääkkeitä sen jälkeen, kun pariskunta oli keskustellut itsemurhan tekemisestä yhdessä. Mies kävi nukkumaan ja soitti hätäkeskukseen vasta, kun nainen oli kuollut.

Tätä ennen pariskunta oli valvonut kaksi tai kolme vuorokautta. Lisäksi nainen oli käyttänyt runsaasti alkoholia. Käräjäoikeuden välituomion mukaan nainen oli ensimmäisenä sanonut haluavansa tehdä itsemurhan.

Mies annosteli naiselle useiden päivien lääkkeet sekä ojensi tälle useita insuliinikyniä ja laittoi niistä yhteen valmiiksi neulan kiinni. Nainen söi lääkkeet ja pisti itse insuliinin.

Oikeuden mukaan naisen kuolema aiheutui insuliinin yliannostuksesta yhdistettynä runsaaseen alkoholin käyttöön ja muiden lääkkeiden yhteisvaikutukseen. Kuolemaan ovat mahdollisesti myötävaikuttaneet myös naisen muut sairaudet.

Käräjäoikeuden mukaan mies ei estänyt avopuolisonsa kuolemaa, vaikka hänellä olisi ollut siihen erityinen velvollisuus.

Oikeus toteaa, että mies on toiminut rangaistavalla tavalla. Oikeus ottaa kantaa rikosnimikkeeseen vasta mielentilatutkimuksen valmistuttua.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja