Liikuntahallin toimitusjohtaja on lähestynyt Avia sähköpostilla, kirjeellä ja puhelulla – ei ole saanut silti vastausta sekavaan tilanteeseen: "Odotan selkeitä ohjeita"

3:30
AVI ja STM vääntävät yksityistilojen sulkemisesta – tällaisia terveisiä liikuntahallin toimitusjohtaja lähettää päättäjille

Liikuntahallin yrittäjä toivoo selkeitä ohjeita aluehallintovirastolta huomenna.

Yksityisyritysten tilojen, kuten liikuntapaikkojen, mahdollisuuksista pysyä osittain auki poikkeusolojen keskellä ei vielä saatu lopullista selvyyttä pääkaupunkiseudulla.

Etelä-Suomen aluehallintovirastolta sekä sosiaali- ja terveysministeriöltä odotetaan tarkempia ohjeistuksia huomenna.

Tilanne on vaikuttanut muun muassa palloilulajeihin erikoistuneen Talihallin viikon aloitukseen.

Koronapandemia on vaikuttanut liikuntahallin toimintaan jo noin vuoden ajan.

– Kutakuinkin tasan vuosi sitten menimme kiinni 2,5 kuukaudeksi maaliskuun puolesta välistä aina kesäkuun alkuun asti, toimitusjohtaja Sari Niemistö muistelee.

Niemistö kuvailee nykyistä tilannetta sekavaksi.

– Ensin tuli yksi määräys loppuviikosta, joka meidän hallin kohdalla vaikutti oikeastaan vain näiden turvavälien takaamiseen. Kaikki muut keinot olivat jo käytössä mittavasti.

– Sitten tuli tietysti tämä avin määräys perjantaina kello kolme. Tiedotustilaisuus päättyi kello neljä, joka aiheutti aivan kaaoksen. Määräyksiä olisi pitänyt noudattaa 1.3. lähtien ja määräyksen sisältö ei minulle selvinnyt mitenkään lajien tai tilan määrityksen suhteen. 

Ei vastausta

Niemistö kertoo tavoitelleensa avia selvittääkseen rajoitusten yksityiskohtia.

– Ymmärrän kyllä viranomaisia tässä kiireessä, kaaoksessa ja pandemiatilanteessa. Olen yrittänyt tavoitella avia puhelimitse, kirjeitse ja sähköpostitse pyytäen vastausta omaan tilanteeseeni, mutta en ole saanut vastausta.

Niemistön odotukset huomisen suhteen ovat korkealla: hän toivoo yhteneväisiä ja selkeitä ohjeita.

– Odotan selkeitä ohjeita heti. Ilmeisesti huomenna niitä olisi tulossa.

Keskellä hankalaa tilannetta Niemistö haluaa lausua kiitokset erityisesti liikuntahallin asiakkaille, jotka ovat toimitusjohtajan mukaan noudattaneet rajoituksia ja sääntöä tunnollisesti.

Samanlaisen kehun esittää myös liikuntahallilla urheileva squashin suomalaislegenda.

– Halli on auki ja kaikki on hoidettu tosi asiallisesti, joten pystyn vielä harjoittelemaan. Rajoituksiin on tottunut, niistä on tullut jo rutiini tässä vaiheessa, lajin Euroopan-mestari ja 18-kertainen Suomen mestari Olli Tuominen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja