Mainos

Liikenteen virastoja Lappeenrantaan ja Rovaniemelle

Väyläviraston ja Liikenteen turvallisuusviraston alueellistamista selvittänyt työryhmä esittää 245 henkilötyövuoden alueellistamista vuoden 2015 loppuun mennessä Lappeenrantaan ja Rovaniemelle.

Väylävirastosta esitetään alueellistettavaksi Lappeenrantaan yhteensä 130 henkilötyövuotta. Liikenteen turvallisuusvirastosta alueellistetaan 95 henkilötyövuotta Rovaniemelle ja Lappeenrantaan 20 henkilötyövuotta. Virastot aloittavat toimintansa ensi vuoden alussa.

Pardia: Järjetöntä

Palkansaajajärjestö Pardian puheenjohtaja Antti Palola arvostelee voimakkaasti alueellistamisaikeita. Hän pitää suunnitelmia järjettöminä.

- Näin suuren alueellistamistavoitteen kohdentaminen uusille liikennevirastoille vaarantaa virastouudistuksella tavoitellun synergiahyödyn sekä virastojen ydintoimintojen menestyksellisen hoitamisen. Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että virastouudistuksen tavoiteltu hyöty vesittyy, Palola painottaa.

Palolan mukaan virastojen toimintaedellytysten kannalta osaavan henkilöstön säilyminen virastoissa on tärkeää. Suunnitellut alueellistamiset vaarantavat asiantuntemuksen säilymisen virastoissa.

Liikenneministerin aiempi päätös oli jättää uudet virastot Helsinkiin.

Työryhmän esitys yksimielinen

Työryhmä esittää, että Väylävirastosta alueellistetaan Lappeenrantaan liikenteen ja väylänpidon tietopalvelutehtävät, asiakirjahallinto, arkistopalvelut ja tilastointi.

Liikenteen turvallisuusvirastosta esitetään alueellistettavaksi Lappeenrantaan Itäliikenteen yksikkö, joka keskittyisi erityisesti Suomen ja Venäjän väliseen maa-, rautatie- ja vesiliikenteeseen liittyviin tehtäviin. Rovaniemelle Liikenteen turvallisuusvirastosta sijoitettaisiin ajoneuvoverotukseen liittyvät tehtävät, tietopalvelu, kansalaisneuvonta ja erilaiset tukipalvelut.

Työryhmä luovutti yksimielisen esityksensä liikenneministeri Anu Vehviläiselle tänään.

(MTV3)

Alueellistamispäätökselle johtajien siunaus - työntekijät apeina

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.