Liikenteen poikkeusjärjestelyt työllistävät poliisia Tampereen keskustassa: "Suurin syy tilanteeseen on se, että ihmiset eivät noudata sääntöjä"

Moni kevyen liikenteen käyttäjä sai huomautuksen Tampereella viime viikolla, käy ilmi Sisä-Suomen poliisin tiedotteesta.

Poliisi valvoi erityisesti kevyttä liikennettä viime viikolla. Valvontaa suoritettiin kolmena päivänä tiistaista torstaihin Tampereen keskustassa ja sen ympäristössä.

Keskusta-alueen lisäksi poliisi seurasi liikennettä myös sellaisissa paikoissa, joista on tullut valvontapyyntöjä.

Valvonnan tuloksena poliisi antoi 7 rangaistusvaatimusta, 37 rikesakkoa ja 586 suullista huomautusta. Poliisitiedotteen mukaan valtaosa edellä mainituista huomautuksista kohdistui kevyeen liikenteeseen.

– Valvonnalle on tarvetta, kun kaupungissa on paljon poikkeusjärjestelyjä liikenteessä. Osittain liikeenteenohjauksessa on puutteita, mutta suurin syy tilanteeseen on tietenkin se, että ihmiset eivät noudata sääntöjä. Tulemme tekemään valvontaiskuja jatkossakin, ylikomisario Jari Näkki liikenneyksiköstä toteaa.

Poliisi tavoitti valvonnan aikana myös kaksi etsintäkuulutettua ja antoi tiedoksi kuusi haastetta. Valvontaan osallistui sekä valvonta- ja hälytystoimintayksikön että liikenneyksikön partioita.

 

Lue myös:

    Uusimmat