Mainos

Poliisin tehovalvonnassa jäi kiinni lähes 4 000 kaaharia

Poliisin tehovalvonnassa kirjattiin maanantaina yhteensä 3 741 ylinopeustapausta.

Koko maassa suoritettua ajonopeuksien valvontaa suoritettiin niin automaateilla kuin perinteisesti valvoen.

Automaattivalvonta, joka sisälsi sekä tolppavalvonnan että siirrettävien ajoneuvoyksiköiden valvonnan, kirjasi vuorokauden aikana yhteensä 2 822 ylinopeutta, jotka johtavat jatkotoimenpiteisiin. Lisäksi poliisin perinteisessä nopeusvalvonnassa rangaistus kirjattiin 919 kuljettajalle.

Tehovalvonta kohdistettiin liikenteen riskiaikoihin ja - paikkoihin, muun muassa työ- ja koulumatkaliikenteeseen. Valvonnasta myös tiedotettiin etukäteen, mutta se ei tuntunut hillitsevän autoilijoiden nopeuksia. Poliisi onkin asiasta erittäin huolissaan. 

– Vaikka ennen valvontateemaa tiedotettiin sekä itse valvonnasta että samaan aikaan koulujen lomien loppumisen aiheuttamasta liikenteen vilkastumisesta, näillä ei näyttänyt olevan merkittävää vaikutusta, poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta sanoo.

Valtaosa ylinopeudesta rangaistuksen saaneista oli henkilöauton kuljettajia. Ylinopeutta ajaneista ja rangaistuista 54 kuljetti moottoripyörää, 21 kuorma-autoa tai yhdistelmää sekä neljä linja-autoa.

Valvontajakso oli osa Euroopan liikennepoliisiverkoston koko Euroopan laajuista Speed-valvontatapahtumaa. Suomessa siihen osallistuivat kaikki poliisilaitokset.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.