Mainos

Liikennevirasto: Kuudesta maantiesillasta on löytynyt lujuuspuutteita

2:26

Liikennevirasto kertoo, että kuudesta maantiesillasta on löytynyt betonin lujuuspuutteita. Virasto tutki pistokokein yhteensä 18 siltaa, jotka on rakennettu 2011-2016. Sillat sijaitsevat eri puolilla Suomea.

Puutteita löytyi Autovarikon sillasta Tampereella, Veitikan risteyssillasta Rovaniemellä, Suopellonpolun alikulkukäytävästä ja Niemenrannan alikulkukäytävästä Oulussa, Västersundomin A-risteyssillasta Vantaalla sekä Takamäen risteyssillasta Seinäjoella.

Viraston mukaan siltoja on turvallista käyttää henkilöliikenteessä ja elinkeinoelämän normaalikuljetuksissa. Lujuuspuutteet vaikuttavat kuitenkin siltojen käyttöikään. Sillat suunnitellaan kestämään 100 vuotta.

Jokaisesta sillasta otettiin kuusi näytettä, joista tutkittiin puristuslujuus ja tiheys. Lisäksi tehtiin kaksi optista ilmahuokosanalyysiä.

Liikennevirasto selvittää seuraavaksi siltakohtaisesti vaadittavat toimenpiteet ja laajentaa tutkimukset 5-10 vuotta vanhoihin siltoihin sekä käy läpi lisää vuosina 2011-2016 rakennettuja siltoja.

Ei selvää yhteistä nimittäjää 

Ongelmasilloissa ei ole Liikenneviraston mukaan selvää yhteistä nimittäjää betonin toimittajan, urakoitsijan tai siltatyypin osalta. 

Virasto jatkaa rakennettavien siltojen tehostettua laadunvalvontaa toistaiseksi.

Betonin lujuusongelmat nousivat esiin, kun niitä havaittiin Turun yliopistollisen sairaalan työmaalla. Turussa ongelmien taustalla ovat sairaanhoitopiirin mukaan betonin liian pieni tiheys ja liian suuri ilmamäärä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.