Mainos

Liikennevirasto: 9-tien sukuelimet saavat lähteä kulumalla pois

Keski-Suomessa 9-tielle toissa yön aikana ilmestynyt reipas katutaide saa lähteä rauhassa kulumalla pois, kertoo ely-keskuksen tienhoidon aluevastaavan Timo Hyvönen. Kuvaa ei ainakaan näillä näkymin pestä pois. 

Joku oli toissayönä maalannut valtavankokoisen kuvan kirkkoveneestä sekä miehen sukupuolielimestä keskelle Muuramesta Jyväskylään johtavaa pääväylää. Asia paljastui Liikenneviraston kelikameroista. 

– Kelikamerakuvat käytiin heti eilen läpi, mutta tekijä ei näkynyt kuvissa, Hyvönen naurahtaa.  

Tieliikenteen ohjausyksikön päällikkö Sami Luoma Tampereelta kertoo, että kesällä hyvällä säällä kelikamerat eivät ota tieltä kuvia kuin ehkä kerran kaksi päivässä. 

– Kuvia tulee meille tiheämmässä tahdissa talvisin, kun kelit ovat liukkaita. Nyt meillä on kuva tiestä ennen tihutyötä ja sitten sen jälkeen, Luoma hymähtää.

Kunnossapitopäällikkö Jari Mikkonen sanoo, ettei taiteilusta tehdä rikosilmoitusta, sillä vahinko ei ole taloudellisesti merkittävä. Tekijöitä ei näin ollen edes yritetä tavoittaa. 

– Ehkä piirrosten annetaan lähteä kulumalla pois. Ainakin urakohdista maali hälvenee nopeastikin muutamassa päivässä. Ja vielä, jos sataa vettä, pölyiseltä tieltä maali kuluu vilkkaasti, Mikkonen maalailee.

Kukaan tienkäyttäjä ei miesten mukaan ole hämmentynyt niin, että olisi antanut kuvista palautetta. Autosta ei suurikokoista kuvatusta välttämättä edes hahmota.

Mikkonen rohkaisee tihutyön tekijöitä lailliseen taiteiluun. 

– Jyväskylässä on paljon katugraffititaidetta, joka on ihan luvallista. 

Katutaidetta voi käydä ihailemassa myös Liikenneviraston sivuilta: Sääasema: vt9 Korpilampi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.