"Kuin ekaluokkalaiset olisivat päässeet pensselin kanssa liikkeelle" – Outokummun peruskorjatulle pääkadulle ilmestyi astetta erikoisemmat katumerkinnät

0:36
Peruskorjatulle pääkadulle ilmestyi kaupunkilaisia huvittaneita katumerkintöjä Outokummussa.

Outokummun pääkadun peruskorjaus on kestänyt nyt reilun vuoden ajan. Loppu häämöttää jo, ja viimeisimpänä lisäyksenä pääkatu on saanut uudet katumerkinnät. Kaupunkilaisia ne ovat kuitenkin hämmästyttäneet ja naurattaneet.

– En tiedä mitä taiteilija siellä on sählännyt, mutta minäkin ryhdyin sen takia kuvia ottamaan, kun niin nauratti nuo maalaukset, toteaa outokumpulainen Reijo Piipponen

Piipposen mukaan katumerkinnät näyttävät siltä, kuin "ekaluokkalaiset olisivat päässeet pensselin kanssa liikkeelle". Mies ei ole ainoa kaupungilla asiaa naureskellut, sillä paikallisessa Facebook-ryhmässä uusille katumerkinnöille nauretaan kippurassa. 

Iltalehden mukaan pääkadun tiemerkinnöistä vastannut Suomen Katuhuolto toteaa, että merkintöjen ei ole tarkoituskaan olla taideteoksia. Yrityksen toimitusjohtaja Petri Vehviläisen mukaan uudelle asfaltille ei pysty laittamaan maalia, vaan merkinnät oli tehtävä 200-asteisella kuumamassalla, jonka kassa ei voi käyttää sapluunaa.

MTV Uutiset ei tavoittanut Vehviläistä eilen eikä tänään kommentoimaan merkinnöistä syntynyttä kohua.

"Tämä on naurun paikka jo koko juttu"

Pääkadun merkintöjä on alettu nyt jo korjaamaan. Piipposen mukaan kaupungin pääkadun urakointi on ollut jo itsessään show, sillä peruskorjattua tietä on milloin paikattu, milloin revitty taas uudestaan auki. 

– Aina ei joka kauppaankaan pääse kuin pitkospuita pitkin. Kyllä kaikki muutkin varmaan samalla tavalla ajattelevat, että on tämä naurun paikka jo koko juttu, hän toteaa. 

Uusimmasta käänteestä hän toivoo iloa jokaisen päivään edes kuvien välityksellä. 

– Ajattelin, että jaan kuvat, että kaikki kylän mummotkin pääsee nauraa kikattamaan niin, että pissat housuun tirskahtaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja