Mainos

Liikemiehen kuolemasta uutisoinut ugandalaistoimittaja MTV:lle: En valehdellut Suvi Lindénille olevani poliisi

0:59

MTV Uutiset tavoitti turvallisuuspalvelun pidättämän, ugandalaisen New Vision -lehden toimittajan. Hän kiistää esiintyneensä Suvi Lindénille poliisina, jotta saisi haastattelun.

Charles Etukuri oli turvallisuuspalvelun pidättämänä useita päiviä. 

– He epäilivät, että tiesin enemmän tapauksesta kuin mitä kirjoitin. He uskoivat, että minulla oli tietoa siitä kuka surmasi suomalaisen liikemiehen. Olin saanut nähtäväkseni asiakirjoja suomalaisseurueen tulosta Suomeen sekä tietoja miehen kuolemasta, mies kertoo pidätyksestään.

Kontakti epäillyn lähipiiristä

Hän kertoo saaneensa tietonsa tapauksesta pääosin poliisilta.

– En ole ollut kuolleen miehen hotellihuoneessa mutta olen nähnyt kuvia vainajasta, kun se löydettiin huoneesta.

Suomalaisen liikemiehen ruumis löydettiin hotellista maan pääkaupungista Kampalasta tiistaina 6. helmikuuta, vain päivä sen jälkeen kun suomalaisseurue oli saapunut Suomeen.

Hänen mukaansa vainaja oli löydettäessä hotellihuoneen sängyllä alastomana. 

Etukuri kertoo kuulleensa tapauksesta sen jälkeen, kun turvallisuuspalvelun työntekijä pidätettiin tapaukseen liittyen.

Hän sai kontaktin pidätetyn lähipiiristä, ja lopulta poliisi vahvisti Etukurille kuoleman sekä näytti juttuun liittyviä rikospaikkakuvia sekä todisteita.

Tapasi Lindénin viime hetkellä

Keskiviikkona hän kävi miehen hotellilla, muttei päässyt aulaa pidemmälle. Torstaina hän kertoo saaneensa vihjeen, että liikemiehen matkaseurueeseen kuulunut Suvi Linden olisi vielä hotellilla, jolloin hän palasi sinne uudestaan.

– Menin hotellille ja tapasin hänet, kun hän oli astumassa autoon. Haastattelin häntä, nauhoitin sen, menin toimistolle ja viimeistelin jutun. Minulla oli useita kommentteja ja kirjeet, joita he olivat kirjoittaneet turvallisuuspalvelun nimissä. Kirjoitin artikkelin ja lähetin pomolleni luettavaksi.

Ensimmäinen artikkeli julkaistiin perjantaina, lauantaina hän teki vielä toisen toisen jutun.

Hän kertoo Lindénin olleen haastattelutilanteessa shokissa matkakumppaninsa kuolemasta.

– Mutta hän kyllä tiesi minun olevan toimittaja. Kun olin kiinnostunut siitä, miksi he olivat tulleet Ugandaan, hän kertoi minulle että he olivat tulleet yhdessä liikematkalle.

Hän myöntää kuitenkin esiintyneensä hotellin turvamiehille poliisina, jotta saisi haastattelun tehtyä loppuun. He tulivat kysymään Etukurin henkilöllisyyttä kesken haastattelun.

– Se oli ainoa keinoni saada tehtyä työni loppuun juuri, kun olen keskellä mielenkiintoista haastattelua.

"Tarvitsemme ulkopuolista apua"

Etukuri ei usko, että Ugandan poliisi selviää tutkimuksista yksin, sillä paikalliset viranomaisyksiköt, turvallisuuspalvelu ja poliisi, eivät kykene yhteistyöhön keskenään. Hän toivoo, että Suomi lähettäisi paikalle omat tutkijansa.

– Me tarvitsemme ulkopuolista apua, jotta tutkinta voisi edetä. Paikallinen poliisi ei selviä näistä tutkimuksista ilman apua.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja