Mainos

Liikas-esitykselle myös kritiikkiä

Entinen pankinjohtaja Seppo Lindblom ja Turun kauppakorkeakoulun kansantaloustieteen professori Paavo Okko kritisoivat eduskunnan pankkivaltuuston päätöstä esittää Suomen Pankin pääjohtajaksi komissaari Liikasta.

Eduskunnan pankkivaltuuston eilinen päätös esittää EU-komissaari Erkki Liikasta Suomen Pankin pääjohtajaksi on herättänyt myös arvostelua.

Turun Sanomien ja Aamulehden haastatteleman entisen pankinjohtajan Seppo Lindblomin mukaan, on surullista ettei näin korkeassa nimityksessä haluta antaa arvoa ammattitaidolle ja urakehitykselle.

Turun Sanomissa Turun kauppakorkeakoulun kansantaloustieteen professori Paavo Okko, arvioi että Ecofinin pääjohtajalla Sixten Korkmanilla olisi paremmat valmiudet rahapolitiikan hoitoon.

Pankkivaltuusto äänesti eilen Liikasen ja Korkmanin välillä äänin 7-2. Korkmania äänestivät pankkivaltuutetut Janina Andersson ja Ben Zyskowicz .

Suomen Pankin pääjohtajan nimittää lopullisesti tasavallan presidentti Tarja Halonen, eikä hänen tarvitse noudattaa nimityksessä eduskunnan pankkivaltuuston tai hallituksen kantaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.