Mainos

Liikanen: Pysyn Suomen Pankissa

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen antaa selkeän vastauksen arvailuihin hänen mahdolliseen presidenttiehdokkuuteensa kuuden vuoden päästä: hän ei vilkuile Suomen Pankista mihinkään.

Liikanen korosti politiikan toimittajien lounastilaisuudessa saaneensa viime kesänä kaikkien aikojen pisimmän työtehtävänsä, ja siinä hän aikoo pysyä. Liikanen nimitettiin Suomen Pankkiin seitsemän vuoden määräajaksi. Hänet voitaisiin nimittää toiseksikin seitsenvuotiskaudeksi, ja tämä ajatus kuulostaa hänen mielestään mielenkiintoiselta.

Liikanen varoi visusti kommentoimasta myös oman puolueensa SDP:n puheenjohtajakysymystä. Samaten paperialan työmarkkinakiistaan hän ei halunnut puuttua mitenkään. Muutoinkin hän oli melko varovainen sanoissaan.

Liikanen toisti aiemmin esittämänsä varoituksen asuntomarkkinoiden ylikuumenemisesta. Hän mainitsi, että nyt ottavat pitkiä ja vaihtuvakorkoisia lainoja sukupolvet, jotka eivät ole nähneet korkojen nousua. Yksilöiden kannalta tilanne saattaa johtaa ikäviin seurauksiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.