Kommentti: JYP-pomoilta häikäilemätön teko – tämä on ennemmin pelkuruutta kuin johtamista

Lehdistötilaisuus: JYP - Kärpät 4:56
JYP-vastuuluotsi Mikko Heiskanen (oik.) kritisoi rajusti joukkueen kärkipelaajia, kun se kärsi viidennen peräkkäisen tappionsa viime viikolla. Nyt tappioputki on jo seitsemän ottelun mittainen.

SM-liigan kriisijoukkue JYP on kertonut uusia, erittäin syyllistäviä seikkoja Jukka Rautakorven ja Ville Niemisen valmentajapotkuista. Täysin käsittämätöntä tiedottamisessa on se, että vastuu siitä annettiin seuran kannattajayhdistykselle, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa. 

100-vuotisjuhlakauttaan viettävä JYP pudotti yllätysuutisen 20. joulukuuta: Päävalmentaja Jukka Rautakorpi ja hänen adjutanttinsa Ville Nieminen saavat potkut, vaikka heillä oli vielä puolitoista kautta sopimuksia jäljellä. 

– Laadimme seurassa vajaat kaksi vuotta sitten uuden strategian, jossa tärkeässä roolissa on uusi jyppiläinen peli-ideologia. Sen avainasioita ovat mm. luovuus, rohkeus peliin ja positiivisuus. Tavoitteena on kehittää JYPille kestävä ja moderni urheilullinen kilpailuetu, JYPin hallituksen puheenjohtaja ja osaomistaja Jukka Seppänen perusteli tuolloin tiedotteessa. 

Urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen lisäsi potkuista, "etteivät tulokselliset syyt olleet painotuksessa kärjessä". 

– Enemmän painotus oli yhteisesti sovituissa asioissa ja yhteisesti tehdyissä suunnitelmissa valmennuksen ja urheilutoiminnan kanssa, mitä ollaan lähdetty tavoittelemaan, Viitanen selvitti MTV Urheilulle

Tullaan tiistaihin 9. tammikuuta. JYP on hävinnyt kaikki seitsemän otteluaan uuden päävalmentajan Mikko Heiskasen alaisuudessa. Kannattajayhdistys Hurrikaanisydän ry järjesti näyttävän mielenilmaisun viime perjantain KalPa-kotiottelussa ja pääsi sen seurauksena JYP-seurajohdon kutsumana keskustelemaan samaan pöytään viime aikojen tapahtumista. 

Tässä 8. tammikuuta järjestetyssä tapaamisessa JYP-seurajohto – Seppänen, Viitanen ja toimitusjohtaja Risto Korpela etunenässä – kertoi, että Rautakorven ja Niemisen palkkaamisessa tehtiin virhe ja irtisanomissa kesti liian pitkään. Kaksikko ei pystynyt noudattamaan Seppäsen mainitsemaa strategiaa ja niin edelleen. 

Sitten päästään pihviin.  

– Valmentajakaksikko ei kohdellut pelaajia heidän ansaitsemallaan tavalla. Sisäänpäin tuleva pelaajaliikenne oli pysähtyneenä niin kauan, kun tämä valmentajakaksikko joukkuetta valmensi. Tähän tilanteeseen on tullut muutos välittömästi irtisanomisten jälkeen, ja JYP on pelaajamarkkinoilla jälleen varteenotettava vaihtoehto.  

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tässä siis kyseisen kokouksen antia. Täysin uutta tietoa valmentajapotkuista ja kovia syytöksiä Rautakorvesta ja Niemisestä. 

Kuka tästä tiedotti? Kannattajayhdistys Hurrikaanisydän ry, ei JYP. 

– JYP antoi vapaat kädet sen tiedon käyttämiseen, mitä tapaamisessa keskusteltiin, Hurrikaanisydän selvittää Twitterissä, jossa sillä on 976 seuraajaa. 

Ottamatta millään tavalla kantaa siihen olivatko Rautakorven ja Niemisen potkut oikea ja perusteltu ratkaisu JYPiltä, on edesvastuutonta seurajohdolta, että tällaisista syytöksistä tiedottaminen annetaan ja jätetään kannattajayhdistyksen vastuulle, kun on ensin puhuttu julkisesti melko ympäripyöreitä seuran uudesta strategiasta ja yhteisesti sovituista asioista.

Kuinka monta tilaisuutta JYP-johdolla on ollut kertoa nämä asiat itse, mukaan lukien tiistai 9. tammikuuta? Monta. Se vastuu päätettiin antaa kannattajayhdistykselle, joka lepyteltiin ensin yhteisessä neuvottelupöydässä. 

Lainaan tähän loppuun Hurrikaanisydämen lakanaa viime perjantailta: "Herätys!"

Jälkisanat: Kun seura kertoi Rautakorpi–Nieminen-potkuista – jotka eivät siis painottuneet seurajohdon mukaan niinkään tuloksiin – JYP oli kerännyt liigajoukkueista kuudenneksi eniten pisteitä ottelua kohden. Tällä hetkellä JYP on kyseisen tilaston 14:s eli viimeistä edellinen.  

Perkaus JYPin kriisitilanteesta tiistaina Tulosruudussa kello 22.25. Ääneen pääsevät muun muassa päävalmentaja Heiskanen ja puheenjohtaja Seppänen. 

Lue myös:

    Uusimmat